Manji broj kovid pacijenata na Mišeluku, ali znatno više njih na respiratorima

U Novom Sadu je neznatno smanjen broj kovid pacijenata.
Manji broj kovid pacijenata na Mišeluku, ali znatno više njih na respiratorima
Foto: 021.rs
Trenutno ih je 510, dok ih je juče bilo dvoje više.
 
Na respiratorima je njih 50, dok ih je juče bilo sedmoro manje.
 
Podatke koje svakodnevno saopštava Klinički centar Vojvodine treba uzeti s rezervom budući da u bolnici, uprkos insistiranju medija, nikada ne preciziraju koliko je pacijenata preminulo ili otpušteno iz bolnice.
 
Podsetimo da je Klinički centar Vojvodine juče saopštio da najmlađa hospitalizovana osoba u Kovid bolnici na Mišeluku ima 21 godinu, a najmlađi pacijent u teškom stanju, na respiratoru, ima 22 godine.
 
Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, kažu u ustanovi i apeluju da se vakcinišu svi koji to do sada nisu učinili.
  • Antigona

    06.10.2021 00:11
    Izgleda studenti.
  • Hm

    05.10.2021 14:11
    Odgovor za strucnost
    Nije dos stručnosti već do nedostatka osoblja, po pravilniku treba da bude 1 sestra na 1 pacijenta u intenzivnoj, toleriše se 1 na 2 pacijenta, a kod nas vam je 1 (iz škole stigla juče) na 20/30.Drugo pa da vakcinisan 50%,a svi u Evropi nas pretekli i naravno da vakcine rade posao ali nas je trebalo kao sedamdesetih kada je data vakcina protiv Variole, sakupiti, vakcinisati i kraj. Pogledajte Kinu malo koliko ima slučajeva a vakcinisali su 2,04 milijardi ljudi u svojoj zemlji. Pa onda fizlozofirajte...
  • Ja

    05.10.2021 13:13
    Stručnost
    Više od 50% sta nocništva primilo vakcine i revakcine, a broj obolelih raste iz dana u dan. Ko dođe na respirator, obično završi u kovčegu. U čemu je problem? U vakcini ili stručnosti medicinsko osoblja?Da li nas leče lekari ili studenti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.