Vinogradi Navipa na Alibegovcu ponovo ponuđeni na prodaju, ovaj put po nižoj ceni

Ponovo je, u okviru stečajnog postupka, oglašena prodaja 107 parcela Navipa na Alibegovcu gde su se nalazili vinogradi ove ugašene firme za prodaju vina i drugih napitaka.
Vinogradi Navipa na Alibegovcu ponovo ponuđeni na prodaju, ovaj put po nižoj ceni
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Radi se zemljištu čija je vrednost procenjena na 704,8 miliona dinara.
 
Ovaj put početna cena je 211,4 miliona dinara. Prvi put početna cena je bila 352,5 miliona dinara.
 
Javno nadmetanje za više od 51 hektar građevinskog zemljišta u vlasništvu Navipa AD zakazano je za 8. novembar.
 
Ovo je drugi put da se ove parcele prodaju od kada je 2015. godine Navip u stečaju, iako je i do sada bilo prodaje pokretne imovine, nekih nekretnina i drugih stvari.
 
Radi se o zemljištu oko Bukovačkog puta koje se smatra jednim od mesta sa najviše potencijala za razvoj turizma, ali i manjih kompleksa porodičnog stanovanja jer gradska vlast već nekoliko godina predviđa da se na prostoru Alibegovca sagrade turističko-sportsko-rekreativni sadržaji.
 
Poslednji put o planovima za gradnju na ovom prostoru bilo je reči u oktobru prošle godine, kada su na Skupštini grada donete odluke da se rade izmene dva plana detaljne regulacije u vezi sa Alibegovcem, koji ima oko 150 hektara, od čega je veliki deo u Navipovom vlasništvu.
 
O planu, koji obuhvata 52 hektara i skoro u kvadratni metar se poklapa sa prostorom Navipa koji se sada prodaje, pisao je 021.rs polovinom 2019. godine na OVOM LINKU.

Teme

Navip
  • Nikola

    22.10.2021 09:04
    ...
    Bravo!
  • Huncut

    05.10.2021 14:53
    Ma kakva Sanja, kažu da je Danilo opasno zainteresovan...
  • Zoki

    05.10.2021 13:33
    Zaostalo
    Treba taj deo grada da ozivi malo tamo nema nista prva radnja 5km

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti