Počela sadnja novog cveća

JKP "Gradsko zelenilo" započelo je pripreme za sadnju jesenjeg cveća.
Uz uobičajene sezonske radove kao što su košenje, orezivanje, okopavanje, plevljenje, zalivanje, podizanje krošnji drveća, uklanjanje suvih grana i suvog drveća, mere hemijske zaštite zelenila, radnici "Zelenila" ovih dana vade jednogodišnje cveće, koje je letos krasilo gradske cvetnjake.
 
U toku je priprema zemljišta za novu sadnju dodavanjem humusa i popravljanjem kvaliteta zemljišta.
 
Radi se u centru grada, u parkovima, na Staničnom trgu, na Tvrđavi, trouglima kod Varadinskog mosta i okretnicama.
 
Iz proizvodnje Rasadnika "Gradskog zelenila" u gradske rundele uskoro će biti posađeno više od 70.000 dvogodišnjeg i 55.000 lukovičastog cveća koje će, prema projektima pejzažnih arhitekata "Gradskog zelenila", krasiti lice grada u narednom periodu.
  • Dragan

    06.10.2021 08:18
    Ah
    Pravi naslov je -u garaži GRASA je sađeno jadno cveće,ima i neke krpe koje krezubi zivu zastave.Kad će iz tog dela izbaciti autobuse i parking i produžiti park do kraja ulice,autobusku stanicu iza železničke na lokaciji ZGOPa imate sve sami asfalt.Ino što ostade od ZGOPa prebacuti na praznu ledinu pored tkzv ranžirne stanice.I početi saditi i brinuti o cveću.Sad tamo raste korov okružen autobusima.Sve autobuse vratiti u garaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti