Ponedeljak najavljuje lepše vreme naredne sedmice, a Novosađanima donosi festivale

Ako je verovati meteorolozima, vreme koje nas očekuje naredne nedelje više će ličiti na kasno proleće, nego na sredinu jeseni.
Ponedeljak najavljuje lepše vreme naredne sedmice, a Novosađanima donosi festivale
Foto: 021.rs
Tu je ponedeljak, dan kada počinju nove radni zadaci, obaveze i generalno dan koji nosi titulu "najomraženijeg" u nedelji.
 
Ipak, za razliku od prošle dve nedelje, ovaj ponedeljak nešto je drugačiji. Kako kažu meteorolozi, on bi trebalo da donese mnogo vedrije i lepše vreme, više temperature u većem delu sedmice koja je pred nama.
 
Samim tim stiče se utisak da ćemo ipak ovih pet dana nešto lakše "pregurati" dok nam ponovo ne dođe vikend.
 
Vreme
 
Pomalo neočekivano za ovo doba godine, ponedeljak, 18. oktobar biće dan bez padavina, ali i dan koji nam najavljuje nedelju sa temperaturom koja će ići i do 20 stepeni Celzijusa.
 
Ovaj ponedeljak mogao bi se nazvati "reprezentativnim uzorkom" vremena koje nas očekuje tokom narednih nekoliko dana.
 
Maksimalna temperatura biće 16 stepeni Celzijusa, dok će najniža biti 4. 
 
Kada je reč o padavinama, mogućnost da do njih dođe meteorolozi procenjuju na 10 odsto što, složićete se, i nije toliko loše s obzirom na to da je jesen već u poodmakloj fazi.
 
Takođe, najavljena je mestimična oblačnost dok će vetar duvati do svega osam kilometara na čas.
 
Iz RHMZ-a kažu da će biometeorološka situacija poprilično pogodovati hroničnim bolesnicima.
 
Dobro je znati i...
 
Ovog ponedeljka, 18. oktobra, pojedini delovi Novog Sada, Veternika, Beočina i Sremskih Karlovaca neće imati struje.
 
U Novom Sadu najavljeno je isključenje struje za stanovnike Vardarske ulice (Vardarska 1/A-15) u trajanju od 10 do 11:30 časova.
  
U Veterniku struju od 8:30 do 14 časova neće imati ulice Ive Lole Ribara, Kninska, Novosadska, Dom za decu ometenju u razvoju, Termoelektro i crpka na kanalu.
 
U Sremskim Karlovcima od 9 do 10:30 časova struje neće imati Sremska (1-50), Beogradska (1-23), Mitropolita Stratimirovića (65-160) vodovod, Vinogradarska (1/A-39) Telekom, Jovana Živanovića (1-44/A), Nova (39-45-BB), Ivana Filipovića (37-76), Matoševa (11-29/56-76), Karlovačkog mira (29-49/28-62), Gumaplast, Zagrebačka (1-23-BB).
 
Beočin selo i manastir struju neće imati od 8:30 do 14 časova.
 
Gde ići ?
 
Vremenski uslovi su odlični za provođenje vremena na otvorenom, a možete posetiti i neki od događaja koji se organizuju. 
 
Na vaše raspoloženje prvog dana u nedelji može da utiče upravo neki od događaja u sklopu Festivala mentalnog zdravlja koji se održava od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu.
 
Ovog ponedeljka, u sklopu ovog festivala na programu je radionica "Lične o zajedničke snage u partnerskim odnosima" koja počinje u 19 časova u Miloša Bajića broj 5 (Institut za pozitivnu psihologiju), dok je u okviru istog festivala na programu i predavanje "Nije život instagram filter" koje će se održati u 20 časova u Omladinskom centru OPENS-a (Bulevar despota Stefana 8).
 
Sutra će u 20 časova biti zatvoren Novosadski program GoetheFEST-a emitovanjem ostvarenja "Fabian" u KC Novi Sad.
 
Treće izdanje pozorišnog festivala "Upad" biće otvoreno ovog ponedeljka, a trajaće sve do 25. oktobra u SKCNS Fabrika.
 
Ukoliko ste propustili... 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti