Šta utorak donosi Novosađanima: "Zadovoljavajuće" vreme i mnoštvo kulturnih događaja

Pred nama je drugi dan radne nedelje u kojem kreće rad "punom parom".
Šta utorak donosi Novosađanima: "Zadovoljavajuće" vreme i mnoštvo kulturnih događaja
Foto: 021.rs
Ako ima nešto što je za svaki utorak pozitivno, to je da je prošao ponedeljak pa je sve nekako lakše. 
 
Ipak, još uvek nismo došli do polovine radne nedelje, ali tu su događaji i skroz "zadovoljavajuće" vreme kada je reč o ovom periodu godine koji bi mogli da olakšaju ovaj dan i dobro utabaju put do vikenda.
 
Vreme
 
Utorak nam donosi slično vreme kao i u ponedeljak, kiše neće biti, ali će na nebu biti mestimično oblačno.
 
U utorak će se prvi zraci sunca pojaviti nekoliko minuta nakon 7 časova ujutro, dok se zalazak sunca očekuje negde oko 17:50 minuta.
 
Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 16 stepeni Celzijusa, dok će najniža biti 11 podeoka niža.
 
Kako najavljuje RHMZ očekuje nas povoljna biometeorološka situacija kada je reč o osetljivim osobama, s izuzetkom da bi u jutarnjim časovima astmatičari mogli da imaju problema sa disanjem.
 
Takođe učesnicima u saobraćaju preporučuje se pojačana pažnja.
 
Dobro je znati i...
 
I ovog dana neke Novosađane, Beočince kao i stanovnike Sremske Kamenice "mučiće" isključenja struje.
 
Na području Novog Sada električnu energiju neće imati Šarplaninska (6-18a, 11-31), Ćirila i Metodija (114-148a, 57-71), Feješ Klare 18 od 8:30 do 12 časova.
 
Od 10 do 12 časova struje neće imati stanovnici Trga 1. maja (15-19), Marodićeve (1, 1A, 2-4), Mileševska (2-16).
 
U Beočinu od 8:30 do 14 časova struje neće biti u Naselju Dunav, preduzeću Efekt i Elkondu, dok će od 10 do 13 bez struje biti ulice 29. novembar (7-37), Desanke Maksimović (36-66), Karađorđeva (7g, 7f) 
 
U Sremskoj Kamenici najavljeno je isključenje struje za Ulicu Gavrila Principa (29-75bb, 24-44) u periodu od 8:30 do 11:30.
 
Gde ići?
 
Bogat dan kada je reč o događajima koji očekuju Novosađane u utorak će u Arhivu Vojvodine otvoriti promocija knjige "Male verske zajednice u Vojvodini" autora Sergeja Flerea, Dragomira Pantića i Dragana Kokovića, s početkom u 12 časova.
 
U KC Svilara biće otvorena izložba "Iz dva ugla", a povod je 25 godina od smrti Martina Jonaša i 20 godina od smrti Zuzane Halupove. Promocija knjige "Njima u čast, da se nikad ne zaborave" takođe će se održati u sklopu ove izložbe, a čitav događaj će početi u 18 časova.
 
Dva muzička ansambla Trio "Pokret" i Trio "Femina" koja dolaze iz Beograda udružiće se i zajednički održati koncert u 19 sati u KS Eđšeg.
 
Bogat kulturni dan upotpuniće i izložba Aleksandra Topića pod nazivom "Mreža" koja se otvara u 19 časova u Galeriji "Forma".
 
U isto vreme održaće se i promocija romana "Ostaci sveta" Igora Marojevića u Gradskoj biblioteci.
 
U sklopu Pozorišnog festivala "Upad" koji se održava u SKCNS Fabrika tokom sutrašnjeg programa očekuje vas predstava "Za šta biste dali svoj život?" i to u dva termina, od 18 i od 21 čas.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti