Nepredviđeno poskupljenje izgradnje nove ambulante na Adicama

Radovi na izgradnji nove ambulante Doma zdravlja na Adicama nepredviđeno su poskupeli za još oko šest miliona dinara sa PDV.
Nepredviđeno poskupljenje izgradnje nove ambulante na Adicama
Foto: 021.rs
Izvođači radova prijavili su Gradu nepredviđene probleme i radove koji nisu bili obuhvaćeni planovima, a koji su ključni za rešavanje kako bi s nastavilo s izgradnjom ambulante.
 
"Odnose se na građevinsko-zanatske radove i radove na termomašinskim instalacijama, čije izvođenje je neophodno kako bi se nastavilo sa ugovorenim radovima na izgradnji objekta. Promena privrednog subjekta i dovođenje nove građevinske operative ne samo da iziskuje povećanje troškova za Naručioca i duže vreme potrebno za izvođenje radova, već utiče i na kvalitet izvedenih radova, s obzirom da se izgradnja objekta odvija u dve faze, a predmetni nepredviđeni radovi su direktno povezani sa izvođenjem ugovorenih radova", navodi se u obrazloženju poskupljenja u ugovoru Gradske uprave za imovinu i izvođača radova.
 
To znači da će radovi Grad koštati 112,1 milion dinara sa PDV umesto 106,2 miliona dinara.
 
U toku je druga faza radova u Smederevskoj 1, na kojoj su tenderom angažovani NPN doo, Ekonomistelektro, Bob, Kotlovi, Neo inženjering i Rekord erdeš. Radovi bi trebalo da budu neznatno prolongirani i da traju najkasnije do kraja januara 2022. godine, što bi značilo da će objekat od 1.200 kvadrata biti kompletno završen u februaru.
 
U ovoj ambulanti je planirano da radi pet lekara opšte prakse, dva pedijatra, dva stomatologa (jedan za odrasle, jedan za decu), jedan ginekolog, dve patronažne sestre i dva laboranta.
  • Ajme

    19.10.2021 17:44
    Jedan ugovor, milion aneksa. Pa to se radi već ihahaj, samo rokaj snimaj.
  • Tinkerbell

    19.10.2021 15:59
    biznis plan :
    Drp,drp,drp...
  • Kada

    19.10.2021 15:30
    Kada ćete se pozabaviti pojavom ispumpavanja podzemnih voda na gradilištima u Radničkoj 2 i ćošak MGorkog i Stražilovske i konstantno ispuštanje tih podzemnih voda direktno u kanalizaciju, 24/7 proteklih n meseci?
    Jel to sad ako moze Promenada može i ovde?
    Dok okolni objketi ne kleknu?
    Pa urušiće grad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti