Novosadska uprava poništila tender za uređenje okoline na Limanu zbog matematičke greške

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) poništila je sopstveni tender za komunalno uređenje okoline budućeg supermarketa Lidl, na Limanu 4, zbog matematičke greške, saznaje 021.rs.
Novosadska uprava poništila tender za uređenje okoline na Limanu zbog matematičke greške
Foto: 021.rs

U odluci se navodi da je novim računanjem ustanovljeno da je procenjena vrednost niža za više od 13,4 miliona dinara u odnosu na to koliko bi radovi zaista trebalo da koštaju.

"U toku postupka, projektant je u delu hidrotehničkih radova, uočio da je načinjena računarska greška u excel-u i da su jediničke cene po pojedinim pozicijama veoma niske i nekorektne, te da je za ovu predmetnu javnu nabavku potrebno izdvojiti sredstva u iznosu od 70.192.047 dinara bez PDV-a, odnosno 84.230.456,4 dinara sa PDV-om", stoji u dokumentu UGZI-a, u koji je 021.rs imao uvid.

Prema prvobitno datoj proceni, pre provere računice, UGZI je radove procenio na 59 miliona bez PDV-a, odnosno na 70,8 miliona dinara sa PDV-om.
 
Za očekivati je da će UGZI ponoviti tender u narednim nedeljama, jer gradnja "Lidla" na Limanu uveliko traje. 
 
Prema projektu, planirano je saobraćajno i komunalno uređenje okoline ovog trgovinskog objekta na kraju Limana 4. Tako će Ulica Ive Andrića, od Ulice heroja Pinkija do 1.300 kaplara, dobiti više stotina metara novih biciklističkih i pešačkih staza. 
  • mile

    10.11.2021 12:18
    Nisu se odmah svi uracunali pa sada ispravljaju gresku.
  • Novosadjanin

    09.11.2021 15:32
    UGZI ili nekadasnji Zig nije vise ni bleda senka onog Ziga-a od pre 20 ili 30 godina. To je nekada bila elitna gradska firma,centar u kome se promislja i razvija grad. Tu su rafili najbolji inzenjeri,ekonomisti,pravnici. Danas je to manje,vise (cadt retkim izuzecima) skup neznalica sa kupljenim diplomama. Leglo partijskog zaposljavanja. Trend propadanja je krenuo sa Borom Novakovicem,a ubrzao se sa Vučevicem.
  • Zla...

    09.11.2021 14:42
    Samo pitam...
    Da li je taj excel sam pogrešio ili neko ko ima svoje ime i ko je zadužen da taj excel "nakljuka" podacima ?
    Misllim, hoće li taj biti kažnjen, nagradjen, pohvaljen, smenjen ???
    Pojela maca mnogo šta dosad, pa.... poješće i ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti