Traže se radnici za izgradnju reciklažnog dvorišta kod gradske deponije

Gradska uprava za komunalne poslove u potrazi je za izvođačima koji će izgraditi dugonajavljivano i dugoočekivano reciklažno dvorište u Novom Sadu.
Traže se radnici za izgradnju reciklažnog dvorišta kod gradske deponije
Foto: 021.rs

U okviru postojeće gradske deponije na Klisi godinama se planira reciklažno postrojenje. Kako je 021.rs nedavno pisao, planove Grada da konačno uđe u ovaj posao osujetilo je poskupljenje građevinskog materijala na tržištu, zbog čega su menjani planovi.

Nakon najave za naš portal da je tender za izgradnju u pripremi, isti je raspisan s procenjenom vrednošću od 128 miliona dinara bez PDV, znatno skuplje nego što se moglo očekivati.

Planirane su tri celine u okviru reciklažnog dvorišta: ulazna zona, hala za selekciju i reciklažno ostrvo s prostorom za posebne tokove otpada.
 
U hali za selekciju biće prijem sakupljenog primarno separisanog otpada sa teritorije Novog Sada, te njegovo razvrstavanje, skladištenje i prodaja. 
 
Reciklažno ostrvo namenjeno je primarnoj separaciji ambalažnog otpada i sadržaće prostor za različite vrste prikupljenog otpada.
 
Detaljna lokacija i raspored
 
 
Oko kompleksa dvorišta biće podignuta ograda visine dva metra, a radiće se vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajna signalizacija, pejzažno uređenje i neophodna električna instalacija. 
 
Planirana su i skladišta za rezervoar otpadnog ulja, kontejneri za pesak, kreč, piljevinu, te žičani kontejneri.
 
Potraga za izvođačima radova trajaće do 7. decembra, nakon čega će, u slučaju da tender uspe, biti poznato ko je dobio posao.
 
Detaljnije o prvobitnim idejama za reciklažno dvorište i planovima koji su odlagani i/ili propali čitajte u našem tekstu na OVOM LINKU.
  • /

    16.11.2021 16:54
    /
    pozdravlja vas oliver dulic.
    a i djilas se brecnuo sta nas briga koliko kosta oliverov bilbord.

    tako da sto se tice udbine opoziciije...
  • miki

    16.11.2021 12:18
    Joks POKS!SPO itd....Skupljaci glasova posle izbora preuzimaju JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE ''GRADSKO ZELENILO'' tako da ce karavan POKS polako u zaborav...
  • Milenković K.Nenad

    16.11.2021 11:01
    A plata u aprilu 2022 e godine
    Neka prekvalifikuju botove što udaraju minuse na izmišljenim radnim mestima za 500 eura u svakoj opštini i državnim firmama za rad na reciklaži i eto radnika.

    Taj koji pristane to da radi ispod 1000 eura plate taj je najveća budala za mene.Svi koji vrede od radnika već rade za 50 eura dnevnice.Ne interesuje ih nikakva mesečna plata.Dok dođe mesečna plata na naplatu oni vide 10 novih oglasa sa 150% većom platom od one za koju su pristali da rade.

    Toliko administracije a efektivnih fizikalaca i majstora ne mogu da nađu.Nek pozovou članove svoje porodice i eto radnika.A treba da se radi?E to je problem.

    Realno mislim i za 1000 eura da daju neće ih naći.I ti što pristanu ako uopšte pristanu nakon dva dana daće otkaz kad vide sa kim su došli da rade.A isplata u aprilu 2022 e sigurno pod uslovom da se učlane u stranci na vlasti i da učlane sve članove svoje porodice pa onda može plata u aprilu za novembar.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti