RTS snima novogodišnji program na Trgu slobode: "Pod nebom Novog Sada"

Radio-televizija Srbije snimaće u petak, 19. novembra, novogodišnji program na Trgu slobode, u Novom Sadu.
RTS snima novogodišnji program na Trgu slobode: "Pod nebom Novog Sada"
Foto: 021.rs

Radnici su već započeli postavljanje scenografije i bina. 

Deo koji se snima u vojvođanskoj prestonici nazvan je "Pod nebom Novog Sada".

Novogodišnji program javnog servisa se u Novom Sadu snima iz dva dela. 
 
Početkom novembra je u Novom Sadu snimljena uvodna i ponoćna numera. Na prvom snimanju nastupio je i Momčilo Bajagić Bajaga, koji je sa džez orkestrom Radio-televizije Srbije izveo pesme "Red i mir" i "Dobro jutro, džezeri".
 
"Nikad nisam svirao na Trgu slobode radi snimanja, uvek je to bio koncert i mnogo puta sam svirao za Novu godinu u Novom Sadu. Volim ovaj trg, a ovo mi je malo neobično", rekao je Bajaga za RTS.
 
Osim Bajage, prve večeri snimanja u Novom Sadu nastupio je i Zvonimir Đukić Đule, frontmen Van Goga. 
 
Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević rekla je da će 19. novembra, između ostalog, nastupiti i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine.
 
Snimanje u Novom Sadu deo je šireg programa javnog servisa, koji novogodišnju noć priprema u nekoliko gradova Srbije, pod nazivom "Pod nebom Srbije". Do sada se snimalo u Subotici, Nišu, Kraljevu, a program se kreira i u Smederevu, Novom Pazaru, Gračanici, Beogradu. 
 
Publika će imati priliku da čuje brojne orkestre, ali i poznate izvođače kao što su Bajaga, Đule Van Gog, Nevena Božović, Zana, Kiki Lesendrić, Ana Stanić, Dženan Lončarević, Goca Tržan...
  • Novosadjanka

    19.11.2021 17:25
    Novosadjanka
    Zasto nema nijednog novosadskog benda? Šta radi RTV? Imaju hiljadu zaposlenih koji ne rade ništa!
  • Bivu malo

    18.11.2021 22:17
    Prosta
    Sere mi se od Rts-a ! A Sta snimate,gldan i napacen narod,moja fela nije navikla da se snima.Nama je sve mitmondzo, skidaj sape sa moje oronule duse.
  • tomy

    18.11.2021 19:50
    Samo jedno pitanje?
    A kada će se program emitovati, 31.XII.2021 ili 13.I.2022 ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.