Vrtić u Beočinu zatvoren zbog rekonstrukcije, roditelji moraju da se snalaze

Da će vrtić u centru Beočina biti zatvoren do početka iduće godine roditelji su saznali tek juče, putem vajber grupe, a odluka o zatvaranju je doneta u ponedeljak, 22. novembra.
Vrtić u Beočinu zatvoren zbog rekonstrukcije, roditelji moraju da se snalaze
Foto: 021.rs

Prema odluci Upravnog odbora Predškolske ustanove "Ljuba Stanković", opštini se preporučuje zatvaranje objekta od ponedeljka, 29. novembra 2021. do 10. januara iduće godine.

Jedan od roditelja koji se javio našem portalu kaže da su o zatvaranju obavešteni preko poruke stručne službe u vajber grupi, a da su detalje dobili tek danas od vaspitača.

"Nas niko ništa nije pitao. Nije sprovedena anketa. Nismo pitani da li se slažemo da deca budu u drugom prostoru, ni da li imamo gde da ih odvedemo dok radimo. Čak i da su nam javili u ponedeljak kada je odluka doneta i to bi bilo kasno da se organizujemo. To je 200 i nešto dece koji sada nemaju gde, a ta adaptacija je mogla da bude rađena i za vreme zimskog i letnjeg raspusta", navodi roditelj za 021.rs.
 
Predsednik Skupštine Opštine Beočin Nemanja Vilić za 021.rs kaže da vrtić mora da bude zatvoren zbog unutrašnjih radova na adaptaciji zgrade, te da će se oni truditi da u što kraćem vremenskom periodu završe te radove.
 
"Smatram da nije bezbedno da deca u tom momentu budu u vrtiću. Sad ide period kada nailaze praznici. Koji god vremenski period da smo uzeli, deca bi morala da budu van vrtića", ističe Vilić.
 
Dodaje da razume roditelje kojima ne odgovara ova situacija, ali da je ovo period kada idu praznici i godišnji odmori kada svakako jedan vremenski period vrtić ne bi radio.
 
"Ovo je bio najbolji vremenski period da bi se to uradilo. Objekat mora biti prazan. Ne daj bože da mi tu nešto ograđujemo, pregrađujemo, izvodimo građevinske radove i da se nekom detetu nešto desi. Ko bi bio odgovoran", pita Vilić.
 
On takođe ističe da roditelji neće plaćati boravak u predškolskoj ustanovi u ovom periodu. Napominje i da nisu doneli odluku bez Saveta roditelja i Upravnog odbora. Ovo je, ističe, društveno odgovoran i važan posao za celu opštinu.
 
"Mi sada imamo četrdesetoro dece koji su van liste i nisu bili primljeni ove godine. Našli smo rešenje da se unutar vrtića rekonstruišu dve prostorije i da se naprave dve jaslene grupe i na taj način će svi koji su konkurisali moći da dobiju mesto u vrtiću. Da bi sva deca i svi roditelji bili zadovoljni, mi smo našli rešenje kako bi sva deca bila primljena", objašnjava Vilić. 
 
Zaključuje da je rekonstrukcija u interesu svih roditelja i da je zatvaranje u ovom periodu najbolji i najlogičniji potez koji su u opštini mogli da urade. 
 
Posao adaptacije vrtića, prema tenderskoj dokumentaciji, vredan je 909.420 dinara. Dobila ga je firma "Atina 1993" iz Beočina koja je, inače, registrovana za gajenje povrća, bostana, korenastih i krtolastih biljaka. 
  • nn

    02.12.2021 14:02
    Pa sta bi sa zgradom od Lafarza,islikali se,Mirovic otisao i cao. A data za vrtic.
  • Srdjan

    26.11.2021 00:42
    Pitam se?
    Kako ce proizvodjaci krtolastih biljaka i bostana da renoviraju vrtic...preorace ga?
  • 7

    25.11.2021 20:32
    We
    Pa vreme je da i poljoprivrednici uzmu pare(bostan)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti