VIDEO: Odblokiran Varadinski most, Pogačar nakon protesta pušten iz policije

Aktivista Miran Pogačar koji je priveden tokom blokade Varadinskog mosta pušten je iz policije nakon što su građani protestovali i tražili da se on oslobodi.
VIDEO: Odblokiran Varadinski most, Pogačar nakon protesta pušten iz policije
Foto: 021.rs
"Novi Sad treba da bude ponosan na sve vas. Danas smo pokazali da nas neće zaustaviti nikakva Vučićeva policija i njihovo hapšenje. Još jednom dignu li ruku na nekog od nas, osetiće pesnicu naroda", poručio je Pogačar prilikom izlaska iz policijske stanice.

Nakon što su pušteni svi privedeni aktivisti, protest je završen. 

Pogačar je pozvao građane da mu se pridruže u daljim protestima, o čijim će detaljima biti obavešteni naknadno.

Varadinski most u Novom Sadu odblokiran je nakon nešto više od sat vremena, a građani su krenuli u policiju da traže da se oslobodi privedeni aktivista Miran Pogačar.
 
"Ostajemo ovde dok god ne puste uhapšene", poručili su demonstranti uz povike "Pustite ljude". Na pet minuta su blokirali Futošku ulicu, a potom nastavili ka sedištu policije u Ulici Pap Pavla. 
 
Tokom sat vremena blokade, prisutan je bio veliki broj pripadnika žandarmerije, koji su pokušavali da spreče građane da zaustave saobraćaj. Iznad mosta je kružio helikopter.
 
 
U jednom trenutku došlo je do sukoba i guranja između policije i aktivista. Okupljeni su uzvikivali "Izdaja, izdaja" i "Srbija nije na prodaju", "Lopovi", "Pustite ljude" i "Nećemo u zatvor".
 
Aktivista Brajan Brković izjavio je da je devetoro aktivista privedeno, među kojima je i Miran Pogačar. On je bio na samom čelu kolone pre nego što je izbio sukob. 
 
Aktivistkinja Olivera Radovanović rekla je da je Srbija "naša zemlja" i da "imamo pravo da kažemo ne". 
 
"Molimo policiju da shvati da su deo našeg naroda. Pridružite nam se! Odbijte poslušnost kriminalcima! Odbijte poslušnost Vučiću", poručila je Radovanović.
 
Građani su potom skandirali policiji "Spustite štitove", nakon čega je stiglo policijsko pojačanje.
 
 
Tačno u 14 časova građani su se okupili na Varadinskom mostu sa namerom da blokiraju saobraćaj. Deo građana se okupio i na uglu Ulice Jovana Subotića i Svetozara Miletića, te su se uputili ka Varadinskom mostu.
 
Ranije je najavljeno da će blokada trajati do 15 časova u znak protesta protiv usvajanja Zakona o referendumu i eksproprijaciji.
 
Inicijativa Kreni Promeni i nekoliko ekoloških organizacija protive se predlozima tih zakona, dovodeći ih u vezu sa kompanijom Rio Tinto i projektom Jadar.

Komentari 163

  • Neko s iskustvom

    03.12.2021 16:54
    Podrzavam proteste, ali cuvajte se Pogacara vise nego ove vlasti, jer taj je spreman i sam sebe da prebije da bi bio u vlasti. Provokator.
    I sad je njihovo kucence.
  • Vlada

    02.12.2021 12:08
    @Mandov

    Jel 'taknuto je maknuto' u pravosuđu kažu kafe kuvarice ili noćni čuvari?
  • Mandov

    01.12.2021 11:22
    OLIVERA JUNAK SA TUĐE GRBAČE
    Samo vi, gospođo, zagovarajte neposlušnost, i nosite na savesti krivične prijave i prekršajne naivaca koji će trčati i gurati glave gde ne treba zbog vas sa usijanom i nikad ohlađenom glavom. Protest da se neko pusti ko je sprečio kola hitne pomoći da prođu nije oprostiv ni za njega ni za sve vas koji ste ga nagovarali da to počini. On je pušten, ali videću da li ćete ga pomoći finansijski (mislim na kazne i advokate). Zato ako imate u tim godinama nezadovoljstva u životu, ispoljite ih sami, a nemojte podsticati neiskusne i nezrele ljude. Jer u pravosuđu se kaže "taknuto je maknuto". Šaljite ih u škole neka se školuju za pametne ljude, a ne da trče sa ispranim mozgovima i naliveni anestetzijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti