Pacijentkinja se požalila na toalete u Kovid bolnici, u KCV poručuju da ih ima dovoljno

Uprava Kliničkog centra Vojvodine demantovala je tvrdnje jedne od pacijentkinja, koja je navela da u Kovid bolnici na Mišeluku nema dovoljno toaleta.
Pacijentkinja se požalila na toalete u Kovid bolnici, u KCV poručuju da ih ima dovoljno
Foto: 021.rs

Uz fotografiju ulaznih vrata toaleta, pacijentkinja tvrdi da on spaja dve sobe – žensku sa 14 kreveta i mušku sa oko 30 kreveta, dodajući da su svi prinuđeni da idu u isti toalet u kojem se nalaze tri WC šolje i tri pisoara, objavio je portal Autonomija.

Kako je dodala, u bolnici uglavnom radi mlađe medicinsko osoblje koje "pada na nos od posla". 

Međutim, u Kliničkom centru Vojvodine, koji je nadležan za privremenu bolnicu na Mišeluku, za 021.rs tvrde da je "predviđen dovoljan broj toaleta i kupatila po predviđenom broju pacijenata". 
 
"Svako kupatilo ima odvojene kabine sa WC šoljom, kao i zasebne kabine za tuširanje. Pacijenti u Kovid bolnici Novi Sad su hospitalizovani sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom na odeljenjima poluintenzivne i intenzivne nege. Za najveći broj hospitalizovanih pacijenata, zbog težine kliničke slike, kupanje i vršenje nužde odvija se isključivo u postelji. Ukoliko zdravstveno stanje pacijenta dozvoljava kretanje i korišćenje kupatila, to se obavlja pojedinačno uz pratnju zdravstvenih radnika", navode iz KCV-a.
 
Dodajmo i da se u bolnici Mišeluk nalazi odvojeno odeljenje intenzivne nege sa 212 kreveta i poluintenzivne sa 404. Tokom većeg dela oktobra, kao i tokom novembra, u bolnici se svakog dana lečilo između 500 i 540 pacijenata. Trenutno ih ima nešto više od 400. 
  • Kojot

    30.11.2021 00:09
    Nije sve tako crno
    Upravo su lepo rekli da veći broj pacijenata i ne koristi toalete, i to je tačno, bio, video, preživeo kovid. U mojoj sobi od nas 9oro njih petoro nije išlo u toalet.. dvoje kateter, a troje guska za malu nuždu, za veliku svi oni daska... Jeste deli se sa drugom sobom, ali usled navedenog gužve nema.. srdačan pozdrav za PIN2 od izlečenog..
  • Slucaj

    29.11.2021 19:06
    Usput, sobe za 14 i 30 ljudi nisu bolnica nego kolektivni smestaj. Mogli su se drzati sajma.
  • Slucaj

    29.11.2021 19:03
    Sestra mi je lezala mesec dana u Kamenici zbog kovida. Mesec dana bez kupanja. Nisu joj dali da ide u wc, posebno jer je tih dana covek umro u wc na VMA. Kaze, muka ziva. Neke stvari je malo teze svesno obaviti u krevetu pred ljudima. Na svu muku, jos i to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.