FOTO Firmaši protiv Rio Tinta: "Marš iz Srbije"

Navijačka grupa Firma među prvima u Srbiji poslala je poruku protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto, koja namerava da otvori rudnik litijuma u dolini reke Jadar, kod Loznice.
FOTO Firmaši protiv Rio Tinta: "Marš iz Srbije"
Foto: 021.rs

Firmaši su poruku protiv Rio Tinta poslali na utakmici između Vojvodine i Mladosti iz Lučana, u okviru 18. kola Superlige Srbije.

Navijači sa severne tribine "Karađorđa" posle dužeg vremena uputili su poruku koja se bavi političkim temama, a ne ide direktno u korist vlasti. 

Već izvesno sa svoje tribine šalju poruke koje su protiv rukovodstva kluba, jednom prilikom "pecnuvši" ih porukom da "sređuju" Vojvodinu "k'o bazen na Spensu", aludirajući na aferu sa katastrofalnom rekonstrukcijom zatvorenog bazena.
 
Ovog puta, nakon protesta građana i blokade puteva, Firmaši su razvili transparent na kojem je ispisana parola onih koji se protive planovima multinacionalne kompanije u Srbiji: "Rio Tinto, marš iz Srbije".
 
 
Prethodno su protivljenje Rio Tintu iskazali i Crveni đavoli, navijači Radničkog iz Kragujevca, koji su poručili da je "krvava kinta od Rio Tinta". 
  • Bojan

    02.12.2021 09:05
    @@

    Nestaje i smrdija, tako da on to bez problema može ovde kod svoje kuće da kaže.
  • @Misa

    01.12.2021 15:34
    .
    Те своје ставове, речник и реторику можеш у некој НДХ, или некој другој фашистичкој држави. А пошто је то све нестало можеш и код себе кући.
  • Misa

    01.12.2021 10:24
    Naftagas
    NIS je preuzeo Naftagas i od tada je vojvodjanska industrija za naftu srbijansko vlasnistvo u kolonijalnom smislu, kao i cela Vojvodina. Posle je NIS preuzela Rusija (tj. njena drzavna firma), pa je i Rusija imala koristi od toga.
    Niko nije spomenuo to na protestima ili na ovoj utakmici (fudbal na svu srecu ne pratim, ni firmase koji su ekstremno srpski nacionalisti sa trobojskama, kosovima i ostalim glupostima).
    Sto se tice Rio-Tinta, moze se samo nagadjati sta ce biti. The Guardian (odavde se citira clanak o proslosti Rio-Tinta) je tipicno levicarski medij koji vidi i objavljuje samo lose po pitanju miltinacionalnih kompanija. To nije objektivni stav. S obzirom koliko je srbijanska vlasr korumpirana i centralizovana, verovatno se ne moze ocekivati nesto dobro. No, barem ce se rudnik izgraditi, nece ga neko preoteti nakon sto je vec izgradjen kao sto je bio slucaj sa Naftagasom.
    Katalonija je cak i tokom Frankove fasisticke diktature imala dovoljno slobode da navijaci njenog fudbalskog tima podrzavaju njenu autonomiju ili nezavisnost. Frankovci se nisu inflitrirali u nju niti je Franko u tolikoj meri kolonizovao Kastiljce u Kataloniju kao sto su srbijanske vlasti uradili sa Vojvodinom.
    Kao provo, politici nije mesto na stadijumima, ali posto je fudbal ovde odavno upotrebljen za najgoru nacionaisticku velikosprsku propagandu, onda bi bilo prigodno videti veliki transparent na stadionu Vojvodine: "Vojvodina nije Srbija".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti