Nekoliko pitanja Bore Novakovića za ministarku Čomić: Kada prestaje period vašeg tihovanja?

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković uputio je nekoliko pitanja ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić.

Povod za to je izjava reditelja Dragoslava Bokana na televiziji Pink, koji je Mariniku Tepić proglasio za nacionalnog neprijatelja, prethodno rekavši da je potpredsednica Stranke slobode i pravde "pripadnica nacionalne manjine" te da "mrzi Srbiju i srpski narod".

Novaković je upitao Gordanu Čomić kada prestaje period njenog "tihovanja, meditacije, ćutanja i svih formi izbegavanja da se otvoreno i nedvosmisleno" izjasni o problemima iz delokruga rada njenog ministarstva, a povodom "dramatičnog kršenja ljudskih prava i provalu govora mržnje, koja kulminira ovih dana".

"Drugo, kako kao osoba koja je rođena u Novom Sadu, dakle, u ambijentu tolerancije i poštovanja različitih nacionalnih zajednica, gledate na šovinističko orgijanje Dragoslava Bokana? Da li ta vrsta socijalne patologije ostaje u okviru onoga što rade tužilaštvo i policija ili ste i vi kao ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvani i nadležni da se o ovom besramnom činu oglasite", dodao je on.
 
Novaković je upitao i zašto su Novi Sad i Vojvodina, "kao najuzorniji primer multikulturalnosti i suživota u Srbiji večiti poligon i inspiracija za svakog domaćeg fašistu"?
 
"Da li sklad i harmonija između različitih nacionalnih zajednica, koja postoji u Vojvodini toliko smeta? Da li činjenica što u Vojvodini imamo kulturni obrazac ravnopravnosti, a ne dominacije, toliko izluđuje svakog šovinistu? Da li je posao vašeg ministarstva da štiti vrednosti zajedničkog življenja ili da prećutkuje narušavanje principa zaštite drugog i drugačijeg?", pita Novaković.
 
On je ministarku Čomić upitao i da li vidi problem "u činjenici što se "mržnja i netrpeljivost neometano šire sa televizije Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju".
 
"Da li zakon važi ili ne važi i za televiziju Željka Mitrovića. Da li emitovanjem ogavnog napada Dragoslava Bokana na Mariniku Tepić ova televizija ostaje u okvirima zakona ili  krši zakon? Napokon, kada ćete prestati da igrate igru pantomime sa novinarima i javnošću? Kada će vaše rečenice i stavovi imati razgovetan ton i logičan sled? Do ovog trenutka razumeli smo samo da niste nadležni za ono što vam zakon omogućuje. Da ne želite da komentarišete postupke iz delokruga vaše kompetencije i da ne možete da preduzimate mere koje vam zakon nalaže. Sve ostalo - radite", zaključio je Novaković.
  • Krcun

    30.11.2021 15:59
    Službeno saopštenje
    Gospodja je Borin špijun u Skupštini za rad dobrih odnosa medju mafijama .
  • broj 509

    30.11.2021 15:16
    Au koliko ima ovih koji bi glasali protiv Vučića, ali samo ako se Bora povuče iz politike. A kad bi se povukao, šta bi onda bio sledeći uslov?Da bude ne manje od 159 i ne više od 186 sunčanih dana u godini u Novom Sadu...? Da opozicija organizuje proteste, ali ne bliže od 37, i ne dalje od 188,5 metara od najbliže narandžaste zgrade?
  • Mita

    30.11.2021 14:13
    Isti lonac
    "bore" , doći će dan da vas suočimo sa "čomićima" .
    "Demokrate" su kažnjene Doživotno .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti