Blokada Mosta slobode u subotu: "Novi Sad uStaje protiv nepravde"

Most slobode u Novom Sadu biće blokiran u subotu, 4. decembra, u 14 časova, u znak protesta zbog Zakona o eksproprijaciji i planova kompanije Rio Tinto u Srbiji.
Blokada Mosta slobode u subotu: "Novi Sad uStaje protiv nepravde"
Foto: 021.rs

"Novi Sad uStaje protiv nepravde", navodi se u objavi koju dele aktivisti i razne građanske inicijative. 

Organizatori su pozvali Novosađane da se okupe u što većem broju i da time iskažu "solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka".

"Zbog usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i neodgovornih malverzacija u vezi sa potpisivanjem Zakona o eksproprijaciji od strane predsednika Republike Srbije, svesno stajemo na branik odbrane ustavnosti i pravde. Svi ćemo biti solidarni i zajedno pod sloganom 'Novi Sad uStaje protiv nepravde'", navode organizatori.
 
Putevi širom Srbije bili su blokirani i u subotu za nama u znak protesta zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnim inicijativama, kao i Zakona o eksproprijaciji.
 
U Novom Sadu blokiran je Varadinski most sa novosadske strane, a za razliku od ostalih gradova, skup u Novom Sadu obezbeđivale su isključivo specijalne jedinice za razbijanje demonstracija.
 
Na protestu u Novom Sadu, prilikom blokade, priveden je aktivista Miran Pogačar, koji je nedugo zatim pušten. 

Komentari 181

  • Max

    04.12.2021 17:40
    Jaoooo
    OvAJ MI kao nesto preti !!!! Dobices Ti po rebrima pa blokiraj koga hoces onda. "JUNACINO"
  • Sofija

    04.12.2021 13:28
    Svi na most
    Subota je lep dan za setnju.
    Blokada.
  • Ako

    04.12.2021 12:34
    mi
    Ako mi slučajno neko sestru povredi ili njene prijateljice na mostu sam odmah i jadni oni koje dohvatim. Samo mirno protestvujte protiv ovih fašista, pustite u žutoj traci Hitnu pomoć......... sve će biti mirno i u redu.
    Borio sam se 5 oktobra u prvim redovima i zdravstveno nisam u stanju, ali ću doći familiju da zaštitim, ali neće biti problema, posle onog u Šapcu neće se usuditi, samo napred i pazite da propuštate hitnu pomoć......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti