"Sasvim druga priča" podržava protest, ali ne blokadu Mosta slobode

Udruženje građana "Sasvim druga priča" ne podržava sutrašnju blokadu Mosta slobode koja je najavljena za 14 časova zbog Zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta.
"Sasvim druga priča" podržava protest, ali ne blokadu Mosta slobode
Foto: 021.rs
Oni ukazuju na to da blokada može biti pogubna jer je u pitanju most koji je najefikasniji putni pravac ka dvema značajnim zdravstvenim ustanovama, Institutu za KVB u Sremskoj Kamenici i Kovid bolnici na Mišeluku. 
Oni ipak nisu protiv protesta, ali smatraju da bi trebalo izabrati drugu lokaciju.
"Spremni smo da od države i vlasti neprekidno tražimo odgovorno ponašanje kada je reč o ekologiji, predlažemo da i sami pokažemo najviši mogući stepen odgovornosti i za svoje proteste izaberemo neku drugu lokaciju. Tim pre što pravi pritisak na vlast, iskreno govoreći, nije pitanje izbora mosta koji se blokira već brojnost ljudi koji se na protestu pojave", navode u "Sasvim drugoj priči". 
 
Oni smatraju da čist vazduh, bistre reke i očuvanje eko sistema ne smeju da budu predmet političkih borbi, već konsenzusa od nacionalnog interesa.
 
"Bezrezervno podržavajući sve koji smatraju da je pitanje zdrave životne sredine jedno od suštinskih pitanja našeg društva, uvereni smo da oko toga mora da postoji najširi društveni konsenzus. Svaka najava mogućeg narušavanja postojećih ekoloških standarda opravdano budi pažnju javnosti i izaziva reakcije. S obzirom na to da se u dogledno vreme može očekivati finišaranje poodmaklih projekata što ranijih, što ove vlasti, koji s razlogom bude zebnju u pogledu devastiranja ekološki čistih lokacija naše zemlje delimo brigu za ekologiju", navode u saopštenju.
 
U "Sasvim drugoj priči" dodaju da ako vlast ostane gluva za upozorenja struke i nevladinog sektora, onda su građanski protesti, kako kažu, bez sumnje legitiman način pritiska na vlast i da će se njhovo udruženje u tom slučaju aktivno uključiti.
  • NN lice

    04.12.2021 13:04
    Ršum
    Ne znam čemu negativan Klik? valjda su prepoznali kome je upućen tekst pesme !!!
  • NN lice

    04.12.2021 12:59
    Ršum
    Krećemo
    vidimo se i čujemo glasno uz pesmu "vuče ,vuče bubo lenja"
  • NN lice

    04.12.2021 07:46
    Ršum
    Predlažem da se za danas umnoži tekst dečije pesmice "vuče, vuče bubo lenja" i da se odpeva bar jednom. Pročitajte Ršumov tekst pre komentara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.