Danas najavljene blokade Mosta slobode i puteva u više od 50 gradova u Srbiji

Inicijativa "Kreni-promeni" i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka najavili su za danas blokadu Mosta slobode u Novom Sadu, desetak lokacija u Beogradu i u više od 50 gradova širom Srbije.
Danas najavljene blokade Mosta slobode i puteva u više od 50 gradova u Srbiji
Foto: 021.rs

Organizatori blokade Mosta slobode, koja je najavljena za danas u 14 časova objavili su uputstvo za učesnike protesta.

Kako je najavljeno, u Beogradu će okupljanje građana koji planiraju da budu deo pešačke blokade početi u 13 sati kod centra Sava u ulici Milentija Popovića, a studenti su najavili okupljanje u 13 časova kod tržnog centra Ušće.

Blokada autoputa kod centra Sava počeće, prema najavama iz Ekološkog ustanka, u 14 sati, kada će biti blokirani i kružni tokovi na Autokomandi, Slaviji i kod opštine Novi Beograd, kao i Pančevački, Brankov i Pupinov most, sa zemunske strane, i Obrenovački put kod Umke i Bariča, kao i kod Makiškog polja.
 
Najavljena je u isto vreme i "auto blokada" ovih putnih pravaca, prilikom koje će učesnici voziti pet kilometara na sat - do potpunog zaustavljanja, što će osim pomenutih lokacija uključiti i potez od Bubanj Potoka do aerodroma.
 
Blokade puteva najavljene su i u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru i drugim gradovima.
 
Blokada će biti organizovana i u Šapcu gde je na protestu pre sedam dana došlo do incidenata kada je na ljude koji su blokirali saobraćaj krenuo bager.
Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.
 
Organizatori su najavili da će tokom blokade puteva biti omogućen prolaz vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.
  • Dvosmislenjak

    04.12.2021 15:09
    Nedoumica
    Živeo Vučić
    Dole Vučić

    Ajd sad botovi da vas vidim kako ćete glasati :D
  • Bvb

    04.12.2021 13:57
    Gde smo stigli
    Gledam anketu gradjana NS povodom blokade 1 mlada osoba kaze podržava a 5 penzionera je protiv znaci Srbija je dosla do toga da su roditelji i deca na suprotnim stranama. Kupio penzionere nasim parama da se suprotstave deci koja ce to vracati ko zna kome i koliko.
  • Draško

    04.12.2021 13:56
    Zna li se
    Novosađani, znate li koliko treba biti lud da blokiraš most koji vodi ka Insitutu za kardiovaskularne bolesti i Kovid bolnici????????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti