Novi "Čaj u 5" u Galeriji Matice srpske, posetioce čekaju i predavanja

U toku je izložba "Život – San – Smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma" u Galeriji Matice srpske, ali i prateći program koji prati temu simbolizma.

Tako će ove srede, 8. decembra u Galeriji biti priređen "Čaj u 5. Simbolično", događaj na kojem će posetioci u razgovoru s kustosima saznati više o bogatstvu simbola.

Naravno, degustiraće se čajevi.

U petak, 10. decembra u 19 sati posetioce čeka predavanje "Ofelija, amblematska fotografija simbolizma" profesorke dr Milanke Todić.
 
Milanka Todić je završila studije istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bila je kustos u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, a od 1996. do 2018. godine radila je kao profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Autorka je više studijskih, monografskih i gostujućih izložbi u zemlji i inostranstvu koje su bile posvećene savremenoj
 umetnosti i fotografiji. Ima nekoliko objavljenih knjiga o istoriji srpske fotografije i avangardnoj umetnosti.
 
Prisustvo možete prijaviti popunjavanjem kratkog elektronskog formulara OVDE.
 
Dan kasnije će mr Rastko Stefanović održati predavanje "Od portreta do simboličke slike" s početkom u 17 časova.
 
Rastko Stefanović diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Magistrirao je na Akademiji umetnosti na studijskom programu crtanje, sa radom pod nazivom “Zaustavljanje sudbine” kod profesorke Višnje Petrović. Pohađa doktorske studije likovnih umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Stefanović je 2005. godine osnovao Umetničku Asocijaciju Zrenjanin koja okuplja umetnike iz Zrenjanina u cilju razvoja i promocije savremenog umetničkog stvaralaštva. U okviru svoje organizacije sproveo je više desetina izložbi i umetničkih akcija.
 
Prisustvo možete prijaviti popunjavanjem kratkog elektronskog formulara OVDE.
 
Ulaznica za sve prateće programe iznosi 200 dinara.
 
Prateći program izložbe biće realizovan uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti