Smirivanje situacije u KCV: Naprednjaci zaključili da je najbolje da "svi rade svoj posao"

Prof. dr Edita Stokić ostaje na mestu direktorke Kliničkog centra Vojvodine, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Smirivanje situacije u KCV: Naprednjaci zaključili da je najbolje da "svi rade svoj posao"
Foto: 021.rs
Na zahtev Danasa da odgovori da li je Pokrajinska vlada uputila Skupštini Vojvodine predlog da se povuče ili izmeni sporna odluka o nadležnosti nad KCV, Mirović je rekao da je zaključeno da je najbolje "da svi rade svoj posao". 
"Juče i danas imali smo konsultacije i zaključili da je najbolje da svi rade svoj posao, uključujući i profesorku Stokić, kao direktorku Kliničkog centra, i Pokrajinsku vladu, Skupštinu i sve organe. Tako da svi rade svoj posao, onaj za koji su izabrani i ovlašćeni od nadležnih organa", kazao je Mirović.
Na pitanje da pojasni da li dr Stokić ostaje na funkciji direktorke KCV, Mirović je rekao da je ona na "svojoj funkciji, konsultovali smo se i ona će nastaviti da radi svoj posao". 
 
Na pitanje da li to znači i da dr Vesna Turkulov ostaje na funkciji upravnice Infektivne klinike, predsednik Pokrajinske vlade je odgovorio - "sve sam vam rekao".
 
Ipak, ostaje nejasno ko će imati osnivačka prava nad KCV - Pokrajinska vlada ili Skupština Vojvodine.
 
Prethodna su potvrđena pisanja 021.rs da će na čelu Kliničkog centra Vojvodine biti dr Dragan Nikolić, koji menja dr Editu Stokić dok je ona na bolovanju. Juče je portal 021.rs imao uvid i u samu ostavku dr Stokić na funkciju v. d. direktorke Kliničkog centra Vojvodine.
 
Kako je 021.rs ranije pisao, sve je počelo kada je doneta odluka kojom su ingerencije nad Kliničkim centrom prebačene sa Vlade Vojvodine na Skupštinu Vojvodine. 
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović nazvao je tu odluku nezakonitom i najavio da će zatražiti da se nadležnost vrati Vladi Vojvodine, te je potvrdio da su postojale nezakonitosti u radu Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.
 
Sve ovo protumačeno je kao sukob dve struje unutar samog SNS-a, odnosno kao eskalacija netrpeljivosti između Igora Mirovića i Miloša Vučevića. Međutim, pokrajinski premijer je javno poručio da je u dobrim odnosima sa Milošem Vučevićem i da ne postoji nikakav sukob.
 
Ova napeta situacija u Kliničkom centru Vojvodine traje već dve nedelje, nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo "tajno" odeljenje.
  • Novosadista

    16.12.2021 03:54
    Ipak
    Igor je za razliku od vecine SNS kadra oooozbiljan politicar! A I jedan od osnivaca iste te stranke, naravno da smeta. Naziv kaze Klinicki Centar Vojvodine! Znaci pita se pokrajina a ne grad. Grad treba da ima hitnu i gradsku bolnicu, ovim lomovima pacijenti jedino izvlace deblji kraj
  • Nada Drašler

    10.12.2021 11:41
    Ove godine sam morala da odem u Tursku na operaciju karatide i tamo mi postave dijagnozu da mi je 2-3 meseca života ostalo i ugrade 4 beipasa!Pozajmili smo 20.000 e i sada vraćamo dugove,verovatno do kraja života!Penzioner sam posle 35godina radnog staža,dipl.pravnik sa pravosudnim ispitom i penzijom od 43.000 dinara!Ko ste vi uopšte,kada niste krivi i tako ispravni?
  • Slavka

    10.12.2021 04:45
    Dokle
    Dokle če se ova vlast poigravati sa čestitim ljudima i dokazanim stručnjacima?
    Zar nije tužno i tragično spominjati u negativnoj konotaciji ime dr Vesne Turkulov? Zar vas nije sramota? Da li uopšte znate do koje se ona mere žrtvovala u ovoj nesrečnoj kovid ludnici? Ne znate ili nečete da znate!
    Važniji su vam tenderi! Da tenderi i grabež! Pa svi to znaju, i pacijenti i ptice na grani!
    Dokle bre?
    Plašim se da če vas "subote" najuriti ko bele miševe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti