Drugi dan snega u Novom Sadu: Kakvo je stanje i ko je na terenu?

Saobraćaj u Novom Sadu i okolini vraća se u normalu nakon što je juče bilo više problematičnih deonica zbog snega.
Drugi dan snega u Novom Sadu: Kakvo je stanje i ko je na terenu?
Foto: 021.rs
Šef zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski kaže za 021.rs da su tokom jučerašnjeg dana radile sve ekipe ovog preduzeća kako bi očistile glavne saobraćajnice, a da se danas prelazi na neprioritetne puteve.

"Juče su zaista radile sve naše ekipe koje smo imali na terenu, svih 25 vozila i 10 građevinskih mašina. Teško je bilo boriti se sa ovim, ali smo uradili i danas se pokazalo da je to bilo dobro. Nastavljamo danas radove da čistimo ljudima koji nisu u prioritet, van grada. Da li ćemo sve uspeti? Ne verujem, ali koliko budemo mogli toliko ćemo uraditi. Pada i dalje neki sneg, ali to neće povećavati visinu snežnog prekrivača. Trebalo bi da prestane u toku dana i to bi bilo to do sledećeg snega", navodi Etinski.

Etinski kaže da je visina snežnog pokrivača u gradu oko pet centimetara, što ne predstavlja problem, dok je sa sremske strane snežni pokrivač visok oko 30 centimetara. 
 
Najveći problem što se čišćenja tiče bila je deonica Rakovac - Zmajevac u opštini Beočin.
 
Etinski kaže da je to najverovatnije zato što je tamo bilo puno saobraćaja, jer je mnogo ljudi krenulo na Frušku goru. 
 
"Onda vozila prave probleme, prepreče se na putu, pa onda bude svega i svačega, ali uglavnom bude sve prohodno", ističe šef zimske službe. 
 
Kaže i da je drugo preduzeće koje radi spust u Vrdnik uspelo da očisti Iriški venac i da se tokom noći "probije", tako da ni tamo više nema problema i može da se putuje na Vrdnik.
 
foto: JKP Čistoća
 
Za čišćenje pešačkih staza u Novom Sadu zaduženo je JKP "Čistoća". Kako su objavili na društvenim mrežama, njihove ekipe ponovo su na terenu od jutros, a sneg je čišćen i tokom večernjih časova.
 
Zimska služba "Gradskog zelenila" juče je tokom dana čistila sneg sa autobuskih stajališta, u parkovima, na mostovima i na Petrovaradinskoj tvrđavi.
 
foto: JKP Gradsko zelenilo
 
Prvi sneg nije poštedeo ni novosadske pijace. Zimska služba JKP "Tržnica" na svim novosadskim pijacama prvo je posula so, a tokom dana i noći ubrzano radila na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina, saopštili su iz ovog preduzeća.
 
foto: JKP Tržnica
 
Poručuju da je njihova služba opremljena motornim grtalicama i ostalom mehanizacijom, ali i da su zakupci lokala na pijacama takođe u obavezi da čiste sneg ispred svojih objekata.

Teme

sneg
  • Goca

    13.12.2021 17:21
    Da znate, u svetu su dejstva geoinzenjeringa, tj. Inzenjeringa upravljanja klimom, jos jaca nego u Srbiji (u mnogim zemljama) jer jedino se na taj nacin moze postici cilj stvaranja kompletno novog svetskog poretka. Tako je zacrtano, i ako se niko ne suprotstavi tome, tako ce i biti. Na primer, ja mislim da vecina od vas nema ni pojma sta je geoinzenjering. Ne vredi vam nista u zivotu, pa ni sam zivot, ako u trenutku moze da ga unisti neka elementarna nepogoda, i to vestacki stvorena. Jer ratovi se vise ne vode bombama i puskama, vec klimatskim oruzjima, virusima i propagandom.
  • Mijo Šparavalo

    13.12.2021 15:34
    Sva sreća da nije zaledilo, onda bi tek videli veselja.
    U svim segmentima društva vlada totalna apatija i nesposobnost.


  • Novisadka

    13.12.2021 15:17
    Pitati
    gospodina Vučevića šta mu više smeta: blokada mosta na sat vremena ili neočišćen put...Ako je već zabrinut za kola hitne pomoći...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti