Nakon neuspelog tendera poskupela vrednost nadzora gradnje javnih garaža u Novom Sadu

Nakon neuspelog tendera za nadzornika gradnje četiri javne garaže u centru Novog Sada, Grad je za ovu uslugu namenio dodatnih 67 miliona dinara.
Nakon neuspelog tendera poskupela vrednost nadzora gradnje javnih garaža u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Prvenstvena vrednost javne nabavke iznosila je 57,6 miliona dinara bez PDV-a, a ista nije uspela zbog niza nepravilnosti u dokumentaciji koje su firme dostavile.

Tom prilikom je, u julu ove godine, Komisija Uprave za građevinsko zemljište i investicije odlučila da obustavi tender kada su propusti u dokumentaciji primećeni kod grupe ponuđača koje su činili "Balkans security services" i "Securiton" iz Beograda, kao i  "Adomne" i "Brkanlić inženjering" iz Novog Sada.

One su dostavile ponudu u vrednosti od 52 miliona dinara, bez PDV-a, ali su tom prilikom dostavljene reference za stambeno-poslovne komplekse, a ne garaže.
 
Nedostajao im je i dovoljan broj referenci, koje su bile neispravne, a propustili su da dostave reference za projektante za objekte javne namene.
 
Nova javna nabavka koju je pokrenula Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije znatno je poskupela, te je nova procenjena vrednost stručnog nadzora 125 miliona dinara bez PDV-a.
 
Javne garaže planirane su u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, kao i na Trgu republike.
 
Stručni nadzor za izgradnju javne garaže na Trgu republike biće najskuplji, a procenjena vrednost je 48,5 miliona dinara.
 
Cena stručnog nadzora garaže u Modene iznosiće 31,6 miliona dinara, garaže na uglu Uspenske i Šafarikove 23,7 miliona, dok je procenjena vrednost nadzora izgradnje garaže kod Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine 21,2 miliona dinara bez PDV-a.
 
Novi Sad traži nadzornika koji će raditi na koordinaciji i posredovanju između Grada i koncesionara, što je austrijski "Best in Parking – holding" i novosadska "Inobačka", odnosno preduzeće pod imenom "Javne garaže" u kojem je austrijski partner vlasnik 65, a srpski 35 odsto.
 
Podsetimo, Novi Sad je prošle godine potpisao ugovor o koncesiji na 40 godina, uz tri godine perioda za projektovanje i gradnju, za četiri javne garaže i sada uveliko traju pripreme za njihovu izgradnju. 
 
Ranije je bilo najavljeno da će prvi radovi krenuti u prvih šest meseci 2022. godine u pešačkoj zoni u Ulici Modene.
 
Ponuđači svoje ponude mogu dostaviti do 10. januara naredne godine.
  • Симеон

    13.12.2021 23:36
    Тешка прича
    Брканлић инжењеринг ауф ово не желим даље ни да читам, да ви људи знате какав је то стручњак. Могу само да замислим каква је то група лешинара окупљена.
  • Ns

    13.12.2021 18:25
    baš, baš nepoznavanje materije
    "Novi Sad traži nadzornika koji će raditi na koordinaciji i posredovanju između Grada i koncesionara..."!!!!????
  • kosta

    13.12.2021 18:05
    Ni po babu ni po stricevima.Tako to ide. Obori se cena kod kupovine a nabije na izgradnji pa onda nasi dobiju posao posto sami ucestvuju.Pazi ucestvovali bez dokumentacije.Alo bre , pa ovaj narod je stvarno lud a pravi sisaci su u vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti