Poslednji utorak ove godine pred Novosađanima: Za jedan utorak i nije toliko loš

Utorak je nekako uvek neimpresivan, pa čak i naporan.
Poslednji utorak ove godine pred Novosađanima: Za jedan utorak i nije toliko loš
Foto: 021.rs

Dobra vest je što je poslednji u godini. 

A iako oblačno, vreme će biti relativno prijatno, sa temperaturama uglavnom u plusu. A tu su i novogodišnji ukrasi da dodaju malo boje u tmuran dan.
Vreme
 
U Novom Sadu će u utorak biti oblačno i mokro.
 
Probiće se kroz oblake i poneki zračak sunca da nas bar u mislima ogreje i to između 9 i 14 časova.
 
Duvaće slab, jugoistočni vetar. Najniža temperatura -1 stepen, a najviša 3 stepena Celzijusa.
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.
 
Dobro je znati i...
 
Nestanci vode nisu najavljeni, ali svi znamo koliko nekada neprijatno umeju da nas iznenade, pa treba biti spreman na sve. Za najnovije informacije pratite naš portal i radijski program.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Ledinaca i Čeneja neće imati struje.
 
Pošto je spisak ulica kojima će u određenim periodima biti bez struje podugačak, čitajte više o tome OVDE.
 
Ako niste ispratili, autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća na više linija će do 16. januara voziti izmenjenom trasom zbog ceremonije u centru grada povodom preuzimanja titule Evropske prestonice kulture. Autobusi na linijama 3, 3a, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 63, 64 i 69 promenili su trase, a kuda idu pogledajte na OVOM LINKU
 
Gde ići?
 
Izložba "Dva akta u salonu, dela Save Šumanovića u kolekciji Muzeja Vojvodine", otvara se u Muzeju Vojvodine u 13 časova. Na izložbi će biti predstavljena javnosti manje poznata, dva ženska akta Save Šumanovića iz kolekcije Muzeja Vojvodine. 
 
Spensov novogodišnji dečiji festival počinje sutra u Teatronu u prizemlju i to u 17.30h. Program čitajte OVDE
 
U knjižari "Bulevar Books" biće predstavljena knjiga "Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji", autora Duška Antonića u 18 časova.
 
Predstava "Ovde niko nikoga ne sluša" igra se u Kulturnom centru Lab od 18 časova. "Ovde niko nikoga ne sluša" je komedija nastala po motivima dela Danila Harmsa. Predstava se bavi pitanjem apsurda u Harmsovo vreme, ali i danas, kao i odnosom društva prema apsurdu.
 
Čajanka uz poeziju biće upriličena u Muzeju Vojvodine u 19 časova. Biće predstavljena knjiga poezije "Verujem... Volim... Postojim..." autorke Maje Gojković, naravno ne Maje Gojković na koju ste odmah pomislili, već bibliotekarke u Muzeju Vojvodine.
 
U 19 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg održaće se koncert Laure Levai Aksin i Zorana Krajišnika u okviru A-fest festivala. Na programu su, između ostalih, dela Baha i Šuberta.
 
Izložba fotografija "Vojvodina" autora Vladimira Jovanovića Vave, biće otvorena u 19 časova.
 
Novogodišnje izvođenje legendarnog mjuzikla "Kosa" možete gledati od 19 časova u Pozorištu mladih. Ovaj čuveni brodvejski mjuzikl, čiji je tekst uobličio Robert Lenard oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, režirao je gost iz Mađarske Peter Telihaji. U predstavi učestvuje dvanaest glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i deset studenata glume novosadske Akademije umetnosti, iz klase prof. Borisa Liješevića. Predstavu je koreografski uobličio Peter Kovač Geržon, a glumce uživo prati orkestar pod vođstvom Davida Klema.
 
Novogodišnji Gala koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra počinje u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu. 
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti