Kakav dan čeka Novosađane: Pripremite kišobrane, stiže poslednja sreda u godini

Poslednja sreda u godini ne može da bude loša.
Kakav dan čeka Novosađane: Pripremite kišobrane, stiže poslednja sreda u godini
Foto: 021.rs

Dobro, možda i može, ali potrudićemo se da vas pripremimo za provod i akciju.

Pripremite kišobrane i dobro raspoloženje, idemo u novi dan.

Vreme
 
Pred nama je kišni dan. Meteorolozi najavljuju obilne padavine, te je veliki rizik da ne ponesete kišobran. 
 
Jutarnja temperatura biće 2 stepena Celzijusa, a najviša dnevna koja se očekuje je 5 stepeni.
 
Kada je reč o uticaju vremena na hronične bolesnike, srčani bolesnici i oni sa respiratornim problemima trebalo bi da budu na oprezu. Ukoliko vas bude bolela glava, to ne bi trebalo da vas iznenadi.
 
Savetuje se i oprez u saobraćaju, ali to se u Novom Sadu po kišnom danu apsolutno podrazumeva.
 
Dobro je znati i...
 
Najavljeni radovi ostaviće deo Petrovaradina bez vode. Bez vode će od 8 do 14 časova biti ulice Pavla Jurišića Šturma i Arčibalda Rajsa.
 
U Podgrađu je na snazi izmenjen režim saobraćaja, ali to ste možda i sami primetili. Gradska uprava je tek u utorak saopštila da je izmena stupila na snagu u nedelju, ali takva neažurnost ne iznenađuje. Naime, do 1. januara 2022. godine biće obustavljen saobraćaj u Beogradskoj ulici, od Varadinskog mosta do skretanja na Tvrđavu, a od 2. do 16. januara biće dozvoljeno jednosmerno kretanje vozila u Beogradskoj ulici u Petrovaradinu, u smeru od Ulice Pavla Jurišića Šturma prema Varadinskom mostu.
 
Bez struje će u sredu biti delovi Novog Sada, Rumenke, Rakovca i Petrovaradina. Bez struje će biti Slobodana Selenića 5-35, 40-46, od 9 do 12 časova, u Rumenci Asfaltna baza, Betonska baza i Metalum od 9 do 11 časova, a u Rakovcu Kozaračka, Dunavska, Braće Stajićana, Liparije, Kozačevac, Kišanj, Torine, Vojvode Putnika od trafostanice do Ledinačke i Ledinačka ulica od 9 do 14:30. U Petrovaradinu će bez struje biti Okrugićeva 22 od 9 do 12 časova.
 
Gde ići?
 
Sjajan provod biće u sredu od 20 časova u Radio kafeu. Goste očekuje novogodišnji muzički kviz, a prijave su obavezne.
 
Dan otvorenih vrata za klince održaće se u novosadskoj Kući znanja u Ilije Ognjanovića 5. Početak je u 17 časova, a prijave su takođe obavezne. 
 
Projekcija dokumentarnog filma "Slutnja anđela" održaće se u Crnoj kući, a kao sećanje na Dejana Nebrigića, prvog LGBT aktivistu u Srbiji i istaknutog antiratnog aktivistu. Početak je u 19 časova.
 
U toku su Novosadske dečije Zimzarije u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, sa radionicama koje se održavaju od 11 do 12.30 časova.
 
O filozofiji duha biće reči u Omladinskom kreativnom centru OKCe, a početak predavanja je u 20 časova. Prijave su obavezne. 
 
Godišnja izložba članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine je u toku, a možete da je pogledate u Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića od 18 časova.
 
Velika novogodišnja humanitarna akcija Gerile za pomoć Jovani Štikovac zakazana je za 21 sat. Sviraju Zgodni Mladi Odmetnici, Night Train i mlade snage iz Žablja, Majmunsko ostrvo, premijerno će nastupiti pred novosadskom publikom.
 
Koncert novosadskog country blues benda The Bad Week zakazan je za 19 časova u Kulturnom centru LAB.

Ukoliko ste propustili

 
 
 

Radio 021 donosi poklone: Obilje vrednih nagrada za slušaoce 30. i 31. decembra

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti