Doktor Tomislav Preveden zamenio Vesnu Turkulov na mestu upravnika Klinike za infektivne bolesti KCV

Profesor dr Tomislav Preveden novi je upravnik Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, a nakon smene dosadašnje upravnice prof. dr Vesne Turkulov.

Preveden je aktuelni predsednik Udruženja infektologa Srbije.

Kompletne studije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, specijalizirao je 1993. godine, a izabran je u akademsko zvanje 2017. godine na matičnom fakultetu. Trenutno je vanredni profesor.

Dr Turkulov je nedavno smenjena, nakon što je otkriveno da su se na klinici lečili pacijenti zaraženi korona virusom, što nije bilo dozvoljeno posle otvaranja kovid bolnice na Mišeluku, gde su bili smeštani zaraženi građani. 
 
Otkriće "tajnog" i "elitnog" kovid odeljenja, kako se navodilo još u medijima, posmatrano je i u kontekstu obračuna dve struje unutar vojvođanskog SNS-a. Struja bliska potpredsedniku stranke Milošu Vučeviću podržala je Turkulov, dok su oni koji su bliži pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću "držali stranu" Editi Stokić. 
 
Sve ovo dovelo je i do toga da Skupština Vojvodine praktično "oduzme" Pokrajinskoj vladi upravljačke ingerencije nad KCV, što je Mirović nazvao nezakonitim i nestatutarnim, a sve sa ciljem da se prikriju propusti koji su utvrđeni na Klinici za infektivne bolesti. 
 
Tokom tog kratkotrajnog i javnog okršaja, Edita Stokić je bila podnela ostavku, koja nije prihvaćena, nakon čega je otišla na bolovanje usled medicinske intervencije. Kada je problem postao previše javan, unutar stranke je, po svemu sudeći, pronađeno rešenje.
 
Skupština Vojvodine, koja je oduzela Pokrajinskoj vladi ingerencije nad KCV, imenovala je Vesnu Turkulov za predsednicu Upravnog odbora ustanova, dok je Edita Stokić ostala v. d. direktorka Kliničkog centra. 
  • Ana

    30.12.2021 22:38
    Izuzetan čovek
    Prof Preveden je izuzetan čovek, kolega, doktor istinski posvećen pacijentima.
    Slovi za najvećeg stručnjaka na Klinici, kojeg je Turkulovka stalno konsultovsla kad su komplikovaniji pacijenti...
    Sjajno da je on izabran..
  • Micko

    29.12.2021 10:45
    Micko
    E, doktore, sta ti radis?
  • xqt

    28.12.2021 20:21
    Razna prevođenja
    Koliko puta je preveden dr Preveden i u kom pravcu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti