Traži se projektant mini akva parka na Sajmištu

Javno preduzeće "Sportsko poslovni centar Vojvodina" traži projektanta akva parka u okviru Sportskog centra "Sajmište".
Traži se projektant mini akva parka na Sajmištu
Foto: 021.rs

Tender za projektanta objavljen je u subotu, 1. januara, a rok za podnošenje je 12. januar. 

Procenjena vrednost nabavke je tri i po miliona dinara.

Spens traži firmu koja će uraditi projektni zadatak za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dva bazena sa vodenim atrakcijama locirana na SC "Sajmište".
 
Kako se navodi u projektnom zadatku, potrebno je projektovati nove vodene sadržaje u dve zone - jedna za decu, a druga za odrasle.
 
U zoni za decu predviđeno je da se nalaze tri tobogana za decu sa startnom platformom visine oko 4,5 metara i sa prihvatnim bazenom površine oko 100 kvadrata, a dubine 1,2 metra. Takođe se planiraju i vodene atrakcije za decu - manji tobogan, tri pečurke, tri prolaza sa prskalicama i šest prskalica. 
 
U okviru zone sadržaja za odrasle, neophodno je predvideti dva ili tri tobogana različitih visina i prihvatni bazen površine od oko 35 kvadrata. Predviđa se i hidromasažni bazen nepravilnog oblika, kao i hidromašinske instalacije i mašinske sale za sve vodene sadržaje.
 
Podsetimo, Plan generalne regulacije dela Sportskog centra "Sajmište", južno od Ulice Novosadskog sajma predvideo je mogućnost da se u okviru kompleksa bazena na Sajmištu sagrade sadržaji namenjeni akva parku, kao i da se obnovi nekadašnje otvoreno klizalište.
 
Ideja o tome kako bi u budućnosti trebalo da izgleda kompleks bazena izneta je u urbanističkom planu koji je na bio na javnom uvidu u martu prošle godine.
 
Osim mini akva parka u ovom delu kompleksa bazena Planom je predviđeno i dečije igralište, teren za mini golf, košarkaški teren, stolovi za stoni tenis, teretana na otvorenom i slični sadržaji. Takođe, planiraju i dodatne prostore za ugostiteljske objekte (mini kafe-restoran, poslastičarnica), biletarnicu i paviljon za iznajmljivanje opreme za sport i rekreaciju.
 
Sportski centar Sajmište postoji od 1965. godine sa nizom otvorenih sportskih terena, dok se deo sa otvorenim bazenima i klizalištem koristio od sedamdesetih godina prošlog veka i vremenom je postao deo JP "Sportski i poslovni centra Vojvodina" (Spens) kao poseban sportski objekat. Trenutno ovaj prostor ima kompleks otvorenih bazena, sa terenima za košarku, stoni tenis i drugo, kao i niz pratećih objekata i nekoliko manjih pomoćnih objekata namenjenih ugostiteljsvu. Uz Ulicu Novosadskog sajama su natkriveni sportski tereni sa pratećim sadržajima na mestu nekadašnjeg otvorenog klizališta.
  • Stohadin

    03.01.2022 09:33
    Plivačice
    A gde su silni "stručnjaci" projektanti u ZIG-u, nego se traži "neko sa strane"?
  • Cia

    02.01.2022 16:44
    Ne verujte u sarene laze
    Ovi su toliko puta slagali da nema potrebe ni slusati sta obecavaju!
  • Alisa

    02.01.2022 13:46
    Kako da ne
    A sta bi sa onim velikim Aqva parkom sto Minakva pravi..ni kocici nisu udareni za obelezavanje. Ja nemam pojma u kom filmu zivi ovaj narod..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti