Momirović: Vozna karta od Novog Sada do Beograda 1.000 dinara, biće to turistička atrakcija

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović izjavio je danas da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta.
Momirović: Vozna karta od Novog Sada do Beograda 1.000 dinara, biće to turistička atrakcija
Foto: 021.rs
Momirović je, gostujući na televiziji Prva, kazao da će dva grada biti povezana najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi, kao i da će njom saobraćati Šadlerovi dabldeker vozovi.
"Očekujemo da ćemo prugu pustiti u martu", najavio je ministar.
Naveo je i da su počela testiranja pruge i dodao da je naredna faza testiranja 17. januara. Momirović je naglasio da je stigao prvi brzi voz i kazao da se drugi očekuje u februaru, dok će treći voz stići u martu. 
 
Takođe, ministar je rekao da je na ovom projektu angažovan najkvalitetniji stručni kadar u zemlji. Kada je u pitanju cena karte, Momirović je objasnio da železnica nije prevozno sredstvo za elitu, te poručio da se neće dozvoliti da karta bude nepristupačna za "običan" narod.
 
"Karta ne bi smela da bude skuplja od 1.000 dinara", kazao je Momirović i istakao da će ovaj voz olakšati svim građanima koji rade u Beogradu ili Novom Sadu.
 
Ocenio je da će ovaj voz biti i turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona.

Komentari 104

  • Bojan

    17.01.2022 08:41
    AUTO
    Iz Bg do Ns kolima tamo i nazad 1000 din nas 4
  • 123

    16.01.2022 22:02
    Kome treba brojanje bandera i pogled na sirotinju?!
  • G pen

    16.01.2022 19:37
    Malo dalje ima clanak o prodaji sina sa pruga u Vojvodini kuda voz vise nece saobracati. I eto vam bacaci jogurta, gedzovani i sanci sta ste uradili Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti