Stiže sreda, a mi znamo šta očekuje Novosađane

Prolazi polovina januara, a sigurno se mnogi od vas pitaju - kad pre?
Stiže sreda, a mi znamo šta očekuje Novosađane
Foto: 021.rs

Mnogi od vas sigurno još uvek nisu navikli da navode 2022. godinu umesto 2021, ali i ta navika će se stvoriti.

Vreme je da pogledamo kakva je sreda pred nama, da li treba da očekujemo havarije i ima li interesantnih događaja.

Vreme
 
Sreda nam ne donosi sneg. Donosi nam vrlo hladnih -6 stepeni Celzijusa ujutru i najvišu dnevnu temperaturu od čitavih -2 stepena Celzijusa. Biće Sunca, ali nas neće naročito ogrejati.
 
Kako bi meteorolozi rekli, obucite se slojevito. Meteoropate treba da budu na oprezu jer mogu da očekuju reumatske bolove, ali ništa lakše neće biti ni hroničnim bolesnicima, čije tegobe mogu da se intenziviraju.
 
Dobro je znati i...
 
Režim saobraćaja izmenjen je u delu centra zbog svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture, te je potrebno da oprezno idete ka centru. Do 16. januara je zatvoren deo Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice Žarka Zrenjanina i Modene, do raskrsnice Pionirske i Jovana Đorđevića. Do tada će biti zatvoren i deo od raskrsnice ulica Sonja Marinković i Ive Lole Ribara, cela Pionirska ulica, kao i deo Ulice Jovana Đorđevića, pa tako vozači mogu izaći iz Ulice Ilije Vučetića, uz skretanje levo u Ulicu Jovana Đorđevića. 
 
Od 8. do 16. januara biće zatvoren i parking pored Banovine u Ulici Jovana Đorđevića, parking u Pionirskoj ulici, kao i parking ispred poslastičarnice "Carigrad". Dosta je saobraćajnih izmena, a sve iz detaljno pročitajte (i ubeležite) OVDE.
 
Nekoliko ulica u Novom Sadu sutra neće imati struju. Reč je o Sime Matavulja 16-24 i to od 8:30 do 12 časova, ali će bez struje biti i Vršačka 12-22, 15-35, Jermenska 1-17b, 2-20 od 8 do 12 časova.
 
Gde ići?
 
Bend Glib će, nakon dugo vremena, svirati u sredu u Grafitima. Start je u 20 časova, a potrebno je da ponesete kovid propusnicu.
 
Likovna radionica za decu "Sve nežne reči sveta... se nalaze u knjigama" održaće se u sredu u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke, Vojvode Putnika 1/1. Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do 11 godina, a početak je u 18 časova. Inače, događaj se održava u okviru 11. novosadskih dečjih Zimzarija.
 
Bend Gift u sredu je u Špajzu Salaša 137 na Trgu republike. Izvodiće svoje autorske pesme u okviru proslave titule Evropske prestonice kulture 2022. godine.
 
U toku je godišnja izložba članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, koju možete da pogledate u periodu od devet do 17 časova u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.
 
U Galeriji Matice srpske još uvek se prikazuje izložba "Život - San - Smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma". U sredu u 17 časova dođite na "Čaj u 5" na kustosko vođenje kroz izložbu, ali i na degustaciju čajeva.

Ukoliko ste propustili...

 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti