Krajem januara nova prilika da i Novosađani dobiju subvencije za zamenu stolarije

Ministarstvo rudarstva i energetike će krajem januara raspisati novi poziv za sve opštine i gradove za učešće u projektu povećanja energetske efikasnosti, odnosno zamene stolarije.
Krajem januara nova prilika da i Novosađani dobiju subvencije za zamenu stolarije
Foto: Pixabay
To je najavio državni sekretar ovog ministarstva Zoran Lakićević.
"U prvom pozivu koji se realizuje, učestvuje 67 opština, a u toku ove godine planirano je više sredstava i očekujemo da se prijavi još više lokalnih samouprava i građana", naveo je Lakićević za RTS.
On je podsetio da je Ministarstvo prvi put u Srbiji započelo program dodele subvencija za postavljanje solarnih panela za domaćinstva, da učestvuje 37 gradova i opština, a da će uskoro biti poziv i građanima koji žele da učestvuju u ovom projektu, te da je način finansiranja isti - 50 odsto sredstava daje država, 50 odsto građani. 
 
Podsetimo da Grad Novi Sad, odnosno Gradska uprava, nije konkurisao na prvi javni poziv istog ministarstva za zamenu stolarije 2021. godine. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u junu 2021. je za 021.rs rekao da Grad najverovatnije nije konkurisao jer uprava nije imala pripremljenu dokumentaciju, a umesto pravog objašnjenja iz uprave, Novosađanima je odgovorio gradski odbor SNS.
  • Sava

    12.01.2022 10:20
    Nadam se da će ovog puta ova vlast uraditi nešto za građane. Prošle godine ne bismo ništa ni znali da onaj odbornik Radojević iz DSS nije otkrio celu priču i obavestio javnost da grad nije konkurisao. Gospodo iz vlasti, niste vi bitni, građani su bitni!
  • zx

    12.01.2022 09:56
    plastika
    Plastika ne dise i ne treba je odrzavati, a bolje gori nego drvo

    Drvo dise, ne treba otvarati prozor, i odrzavati jednom u 5 godina

    Garantovano se zaduzite kreditom za plastikaner od prozora koji nije ni dupli niti debljina stakla, 2ooo eura, i dodje zakon o ekologiji da morate

    vracati na drveni prozor

    U ovoj zemlji nista ne moze da iznenadi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti