Šta Novosađanima donosi petak? Bazen na Spensu, konačno

Petak je tu i prva radna nedelja nakon praznika prošla je, relativno, brzo. Mada, to je subjektivni doživljaj.
Šta Novosađanima donosi petak? Bazen na Spensu, konačno
Foto: 021.rs

Možda niste primetili, jedna od lepih vesti za Novi Sad ove nedelje je i ta da su u uži izbor za najvažniju književnu nagradu u Srbiji uvršteni i romani četiri pisca iz Novog Sada. Pesnik Siniša Tucić pokazao se maestralnim u "Popinom prasetu" i njegov prvenac uvršten je u uži izbor za NIN-ovu nagradu.

U uži izbor uvršteni su i pisci čiji rad je već primećen, pa tako Novi Sad ima razloga da se ponosi Nebojšom Milenkovićem i romanom "Savršen antitalenat za sreću", "Španskom čizmom" Vladimira Kopicla, te "Carinskom ulicom u Novom Sadu" Lasla Blaškovića. Nije književnost Evrovizija, ali držimo palčeve.
 
No, da vidimo šta nam u petak donosi...
Vreme
 
U petak nas dočekuje temperatura iznad minusa. Ali biće i u minus, jer - zima je. 
 
Najniža dnevna temperatura biće -4 stepena Celzijusa, dok će maksimalna biti šest stepeni iznad nule. I, uz sve to, za dobar početak vikenda, nebo nad Novim Sadom biće pretežno sunčano.
 
Što se tiče bioprognoze, kaže se sledeće: biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike, ali se osobama sa srčanim tegobama savetuje izvesna opreznost. Mogući su problemi sa snom i glavobolјa kao meteoropatske reakcije.
 
Dobro je znati i...
 
Konačno, konačno, konačno - počinje da radi bazen na Spensu. Rekonstrukcija je konačno završena i počela je podela prvih 800 ulaznica za zatvoreni bazen.
 
Na Spensu će vode biti, ali u delu Žičke ulice u petak je neće biti. Bez vode će biti deo od Ulice Marije Bursać do Šumske ulice, od 8 do 13 časova.
 
Deo Vojvođanske ulice u Kisaču biće bez struje od 9 od 13 sati. 
 
Korona virus je počeo da divlja čim smo se, razumljivo, opustili tokom praznika. Sada, nažalost, ima dosta zaraženih i trpi sistem Doma zdravlja "Novi Sad. U Kovid ambulanti nema promena u načinu rada, angažovano je 12 ekipa, a od juče odeljenje za trudnice radi od ponedeljka do petka od 7 do 13:30 časova uz obavezno zakazivanje na broj telefona 021 4879 266.
 
A ujutru, kad se uz malo muke upali auto, i krenete gradskim ulicama, budite uz 92,2 Megaherca, jer vas Cope savetuje kuda da idete, baci poneku foricu, otkrije gde su saobraćajci, i još muzika bude dobra. Budite uz Radio 021.
Kuda ići?
 
Za početak petka - trening. Okupljanje je na ušću kanala DTD u Dunav, u 6:25, nakon čega kreće 45 minuta kvalitetnog treninga. Svi zainteresovani su dobrodošli.
 
U kulturnim stanicama u gradu i okolini od petka ćete moći da pogledate izložbu fotografija "Slava" Pavela Surovog, koja pokazuje lepotu i bogatstvo različitosti narodnih nošnji naroda Vojvodine i Srbije.
 
Ako vam je do osamdesetih, žurka posvećena ovoj dekadi održaće se u Lazinom teletu sa početkom u 22 sata.
 
Sebastijan Šund, Luton i Šćepine vragolije pripremili su set za Tunel, a žurka počinje u 23 časa.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.