Gradonačelnik Vučević glasao na referendumu: Glasanje nije dužnost, već privilegija svakog od nas

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević glasao je jutros na referendumu o promenu Ustava.

"Sa velikim zadovoljstvom sam izašao na referendum, zaokružio DA i time potvrdio svoje mišljenje o jednoj tako važnoj stvari kao što je reforma tužilaštva i pravosuđa pomoću koje oni postaju nezavisni", objavio je Vučević na Fejsbuku.  

"Podsećam da je sudska vlast jedna od grana vlasti i da je njena potpuna nezavisnost od izvršne i zakonodavne vlasti temelj demokratije, izuzetan korak napred u razvoju institucija i vladavini prava u našoj zemlji i jedan od važnih koraka u razvoju Srbije", naveo je. 

"Dragi sugrađani, glasanje nije dužnost, već privilegija svakog od nas, sve ovo su dobri razlozi da izađete na današnji referendum i glasate po svojoj volji. Danas je praznik demokratije i pozivam vas da svi učestvujemo u njemu", dodao je Vučević.
 
 
Prema podacima Gradske izborne komisije, u Novom Sadu je do 10 časova na referendum izašlo 4,21 odsto građana.
  • Veverica

    17.01.2022 15:33
    A zakon a Ustav
    Šta ga znam, mene su učili da je glasanje PRAVO građana da se izjašnjavaju, dakle, ni dužnost, ni obaveza, a o privilegiji... pa besmisleno je i komentarisati... mada... u ovoj državi svako pravo građanina da se vlada po zakonu postaje privilegija.... tužno... A da li ću i na izborma u aprilu imati privilegiju da glasam ? Ili će me neki sa crnim fantomkama na to naterati i stajati iznad mene dok zaokružujem na glasačkom listiću?
  • Sini

    16.01.2022 14:59
    Privilegija je u ovom veku i da imamo vodu i kanalizaciju...
    Naselje Bocke dobijaju sve to od 2012-te, kad Milos uskoci u fotelju.. nazalost to nam ostade samo san i zelja, jer ni dan danas gosp.Milos, koji to cvrsto obeca, nije ispunio i bas posteno nas sve namagarcio...
    Osta nam to sad samo ipak nedostizna privilegija.....
    ZALOSNOOÒOOO...
  • Mm

    16.01.2022 14:53
    Nije mi jasno koliko neobrazovan treba da budes da glasanje smatras privilegijom, a ne pravom. A gradonacelnik si.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti