Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada

Testiranja duž cele brze pruge na deonici Beograd - Novi Sad počinju danas, 17. januara, i trajaće do 4. februara.
Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada
Foto: 021.rs

Kako navode u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije, testiranja će se obavljati svakodnevno od 7 do 17 časova, u vidnom delu dana i u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na pruzi Beograd - Stara Pazova - Novi Sad. 

Dinamika testiranja u navedenom periodu zavisiće i od temperature i vremenskih uslova u kojima treba da se obavi.

"Zbog toga će svakodnevno od 17. januara do 4. februara 2022. godine, u periodu od 6.30 do 17.30 sati, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik. Dinamičko testiranje obavljaće voz sa mernim kolima specijalizovana za ovakvu vrstu ispitivanja, koja će po deonicama saobraćati duž brze pruge Beograd – Novi Sad", navode u Infrastrukturi železnice Srbije.
 
Dodaje se i da će u periodu testiranja brze pruge između Beograda i Novog Sada biti pojačano prisustvu MUP-a i službe obezbeđenja duž čitave deonice, kao i da je neovlašćenim licima zabranjen bilo kakav pristup i kretanje peronima i koloscima u stanicama i duž pruge.
 
"Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Кamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi. Navedeno dinamičko testiranje brze pruge između Beograda i Novog Sada moguće je realizovati na najefikasniji i najkvalitetniji način jedino u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na čitavoj deonici", zaključuje se.

Vozovi bi trebalo da počnu da saobraćaju na relaciji Novi Sad - Beograd od marta 2022.

  • Gloginje

    17.01.2022 23:10
    O.O
    A gde testirate? Do Nove Pazove??? Pošto stanica NS nije NI BLIZU pri kraju...
  • Комша

    17.01.2022 13:46
    Каква је то брза пруга где имаш пружни прелаз са рампама у истом новоу???
  • @aga

    17.01.2022 12:32
    The Lalosh
    laloš jel sam smišljaš komentare , ili ti diktiraju ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti