"Ne" stiže i iz Sremskih Karlovaca, Beočinci i Temerinci podržali izmenu Ustava

Stanovnici Sremskih Karlovaca većinom glasova nisu podržali akt o izmeni Ustava na juče održanom republičkom referendumu.
"Ne" stiže i iz Sremskih Karlovaca, Beočinci i Temerinci podržali izmenu Ustava
Foto: 021.rs

Na šest od ukupno 10 glasačkih mesta većina je zaokružila "ne".

Inače, ukupno je za "da" glasalo 1.206 građana, a za "ne" 1.253, pokazuju zapisnici sa biračkih mesta.

Ova opcija je bila većinska na tri biračka mesta u Karlovačkoj gimnaziji, na jednom mestu u OŠ "23. oktobar", kao i na Fakultetu za menadžment. Takođe, "ne" je prevladalo i na glasanju u Vatrogasnom domu.
 
U Temerinu je situacija bila drugačija, a stanovnici su većinski podržali izmene Ustava. Za "da" je glasalo ukupno 5.177 građana, dok je opciju "ne" zaokružilo njih 3.374.
 
Na samo jednom biračkom mestu je bilo više glasova protiv izmena Ustava Srbije. To se dogodilo na biračkom mestu u OŠ "Petar Kočić", gde je glasalo 299 birača. Osim tri nevažeća listića, bilo je 145 glasova za izmenu, te 151 glas protiv izmene Ustava.
 
U Beočinu je glasanje bilo bez izuzetaka za izmenu Ustava. Opciju "da" zaokružilo je 3.099 građana, dok se za "ne" opredelilo 1.926 birača.
 
Ni na jednom biračkom mestu nisu zabeleženi problemi. Na pojedinim mestima su bili posmatrači DJB - Suverenista i organizacije CRTA.

Inače, prema preliminarnim informacijama, građani Novog Sada većinski su glasali protiv izmena Ustava na referendumu, o čemu ćete opširnije čitati uskoro na 021.rs.

  • Comi

    19.01.2022 08:41
    Kradja
    Izborno mesto 28.Temerin. Sve stariji ljudi glasali, mladih jako malo, i posle se čudilo što nam je ovako. Takodje, u kontroli jedino SNS-ovci, žena koja prska ruke, prska svuda samo ne po rukama..
  • 696

    17.01.2022 20:31
    a i ponašanja
    @Bosanac

    Ne smetaju bosanci, nego njihov način razmišljanja.
  • Zovem se Stevo

    17.01.2022 19:56
    Inače
    Beočin - Sremačko je selo malo, okolo Bosanci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti