Počinje testiranje brze pruge Beograd - Novi Sad: Stigla specijalna merna kola iz Nemačke

Specijalna merna kola Nemačkih železnica (Dojče ban) stigla su u Beograd, odakle će u toku dana početi dinamičko testiranje brze pruge Beograd - Novi Sad.
Počinje testiranje brze pruge Beograd - Novi Sad: Stigla specijalna merna kola iz Nemačke
Foto: 021.rs
Sa mernim kolima su, u železničku stanicu Beograd Centar u Prokopu, stigle iz Nemačke i dve lokomotive osposobljene za brzine od 230 kilometara na sat.
Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije rekao je Tanjugu da je dinamičkim testiranjem obuhvaćeno ispitivanje geometrije novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametra kontaktne mreže, ugrađene opreme za velike brzine, kompatibilnosti opreme i sistema, kao i ostalih izvedenih građevinskih radova.
Dinamičko testiranje na pruzi za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada trajaće do 4. februara, a obavljaće se u periodu od 6:30 do 17:30 sati bez saobraćaja vozova.
 
Testiranja radi Infrastruktura železnice Srbije, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica "Sistemtehnik", koja je angažovana za realizaciju ovog posla.
 
Testiranje će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd - Novi Sad.
  • Vostani Serbie

    18.01.2022 13:25
    prespavala si 84 god.
    Molim redakciju da ovjavi link, u cilju edukacije prosecnog gradjanina Srbije i ostalih citalaca 021 portala koji mozda veruju ista ovim nasima na vlasti:
    https://en.wikipedia.org/wiki/LNER_Class_A4_4468_Mallard

    Ta nasa "zlatna buducnost" koju gradimo u sadasnjosti je bila lako ostvariva i "vozovima na ugalj" od pre 80-ak godina... naravno u zemljama gde su tehnoloske inovacije vodili inzenjeri, investitori, vizionari a ne politikantski diletanti koju ne umeju preko usta da prevala 4 reci ako imaju u zbiru 12 slogova.
  • Dragan

    18.01.2022 12:20
    Najzad....
    Najzad! Znači, pruga je gotova? Niko ne piše o tome. Na Novu godinu, pažljivo sam slušao sva hvalisanja šta će da se uradi u ovoj godini. Niko nije pomenuo ni "ž" od železnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti