Utorkom smo svi meteoropate: Šta, osim hladnoće, čeka Novosađane?

Temperaturne muke koje nam je doneo ledeni ponedeljak nastavljaju se u utorak.
Utorkom smo svi meteoropate: Šta, osim hladnoće, čeka Novosađane?
Foto: 021.rs

Izvlačenje iz udobnog kreveta i napuštanje toplog doma, neće biti ništa lakše ni u utorak. Da, ponedeljke svi mrzimo, ali da li ste znali da ponedeljak zapravo nije "najdepresivniji" dan u nedelji. 

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da je utorak "najgori dan u sedmici". Istraživači kažu da je najverovatniji razlog za to "osećaj vikenda" koji se ponedeljkom još uvek zadržava u našim umovima, dok je utorak vreme za suočavanje sa realnošću.

Kao što svi znamo, sa realnošću je lakše suočiti se kada znate sa čim se borite, a mi smo pripremili sve neophodne informacije za vas.
 
Vreme
 
Najniža najavljena dnevna temperatura za utorak, 25. januar, je -9°C, pa je na snazi narandžasto upozorenje za ekstremno nisku temperaturu. Takva nepogoda očekuje vas ako iz stana izlazite u 6h. 
 
Temperatura će postepeno rasti, ali će ostati u minusu sve do podneva, kada će biti 0°C. 
 
Maksimalna dnevna temperatura je 1°C.
 
Tokom celog dana biće oblačno ili pretežno oblačno.
 
Ni biometeorološka prognoza nije sjajna. Vremenske prilike uticaće nepovoljno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularni bolesnicima, a u večernjim satima i astmatičarima. Mogući su i reumatski bolovi.
 
Ako vam je u ovako tmurnom danu neophodno obrazloženje za neproduktivnost na radnom mestu, slobodno obavestite šefa da je i smanjenje radne sposobnosti najavljeno kao metereopatska reakcija za utorak.
 
Dobro je znati i...
 
Važno je znati i šta će nam još, osim niskih temperatura, učiniti sutrašnji dan težim.
 
To je, pre svega, najavljeno isključenje struje u pojedinim delovima grada.
 
Bez električne energije će, neko vreme, biti poslovna zgrada u Narodnog fronta 73, delovi Vršačke, Jevrejske i Sime Matavulja, kao i delovi Šumske, Cetinjske i Sopoćanske. Detaljnije OVDE.
 
Za sada nema najavljenih isključenja vode, ali, kao što već dobro znamo, uvek su moguće iznenadne havarije na vodovodnoj mreži. Za pravovremene informacije pratite naš portal i radijski program.
 
Situacija sa koronavirusom u Novom Sadu se ne smiruje. Na dnevnom nivou u kovid ambulanti se obavi i do 1.000 pregleda. Ako imate pozitivan antigenski li PCR test iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine ili neke druge državne ili privatne referentne laboratorije i nemate nikakve ozbiljnije simptome, a potrebno vam je otvaranje bolovanja i izolacije, možete olakšati i sebi i medicinskim radnicima tako što ćete na pultu kovid ambulante ostaviti odštampan test, svoje podatke i datum od kog vam treba bolovanje. Sutradan možete doći po potvrdu.
 
Gde ići?
 
Za utorak nije zakazano puno događaja u Novom Sadu, ali i u ovoj manje obimnoj ponudi nego inače, mogu se pronaći zanimljivi događaji.
 
Okrugli sto za predstavljanje analize primene "Strategije razvoja sistema zelenih prostora grada Novog Sada" u periodu od 2015. do 2020. godine održava se u Kulturnoj stanici Eđšeg od 11 časova.
 
Od 13 časova u Kulturnom centru Novog Sada možete prisustvovati predavanju i panel diskusiji "80 godina kasnije - budućnost sećanja". KCNS će ugostiti nekoliko međunarodnih i domaćih stručnjaka koji će razgovarati povodom 80 godina sećanja na žrtve Novosadske racije i Međunarodnog dana sećanja na Holokaust. Broj mesta je ograničen, a možete se prijaviti OVDE.
 
U Srpskom narodnom pozorištu se u 19.30h časova igra predstava "Krvave svadbe" po motivima Federika Garsije Lorke. Ova predstava se prikazuje u okviru događaja "Igorovi dani: Omaž Igoru Vuku Torbici". 
 
Od 20 časova možete pogledati deseto izvođenje predstave "Proslava" u Pozorištu Promena (Đure Jakšića 7). Predstava je rađena po motivima istoimenog komada Tomsa Vinterberga, Mogensa Rukova i Boa Hr. Hansena, a u režiji Borisa Liješevića.
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 
  • T

    25.01.2022 08:51
    T
    Osim hladnoće...skupoća....?!!!
  • NsNsNs

    24.01.2022 23:05
    Eto zasto mi je utorak najtezi dan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.