Kolektivni ugovor u novosadskim preduzećima: Gradska vlast i sindikalci razgovarali o predlogu

Predstavnici gradske vlasti i sindikalaca iz javno-komunalnih preduzeća održali su sastanak u vezi sa predlogom posebnog kolektivnog ugovora.

Na strani grada pregovarali su šef Kabineta gradonačelnika Žarko Mićin, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić.

U ime radnika govorili su predstavnici Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada, Granskog sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" i Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije.

Predstavnici grada i radnika započeli su sa razmatranjem predloga posebnog kolektivnog ugovora za javno-komunalna i druga javna preduzeća čiji je osnivač Novi Sad.
 
Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika, u interesu svih je da se postigne ostvarivanje optimalnih prava zaposlenih, te će "novi ugovor biti rezultat otvorenog i konstruktivnog dijalog između partnera koji imaju zajednički cilj".
 
Nikakve konkretne informacije o predlogu posebnog kolektivnog ugovora nisu saopštene. 
  • miloš

    02.02.2022 11:36
    Članica veća za budžet, čist promašaj, i kao čovek i kao poznavalac finansija, Mićin je daleko od stručnog kadra za bilo kakve pregovore, o Jelušiću smo imali prilike da se uverimo da nije stručnjak za bilo kakvu oblast, sem ličnu, što se tiče Amidžića, čovek pliva od 2012.godine, bez traga i rezultata.
    Sve u svemu, jadan je ovaj sastanak, a o rezultatima pregovora možemo zakljčiti da ih nije bilo niti će ih biti u interesu radnika.
  • GSP

    01.02.2022 19:13
    Nezavisnost
    Ti si Obrade kao predsednik sindikata Nezavisnost u GSP-u, pokazao nama radnicima 2018god. kako se pregovara. Zato molim te, nemoj više da pregovaraš u naše ime.
  • Ilija D.

    01.02.2022 18:32
    N.T.
    Ja da se pitam nikad nam ne bi povećao plate!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti