Uskoro novi, obimni radovi u Dunavskom parku

Druga faza radova na rekonstrukciji Dunavskog parka počeće u prvoj polovini februara, najavljuju u Gradskom zelenilu.
Uskoro novi, obimni radovi u Dunavskom parku
Foto: 021.rs

Radovi obuhvataju rekonstrukciju i izgradnju staza, ograde, klupa, česme, igrališta i rasvete.

Posao vredan 145,5 miliona dinara sa PDV prethodno je na tenderu dobila građevinska radnja "Irina 2009 MM" iz Veternika, koja je radila i prvu fazu rekonstrukcije. Posao će raditi u saradnji sa DOO "Bob" iz Novog Sada. Ova grupa je se jedina javila na ovaj vrlo vredan tender.

Biće rekonstruisane sve staze i prilazi koji obuhvataju površinu od 6.209 kvadrata, poručuju u Zelenilu. 
 
"Na mestu postojećeg dečijeg igrališta biće izgrađeno novo, veće i savremenije, sa pet potpuno novih sprava, kao i nova česma i 250 metara ograde oko dela parka. Kad se završi rekonstrukcija staza, rasvete, klupa, česme, ograde i izgradi novo igralište, Dunavski park će sa svojih 640 stabala biti još lepši i raskošniji", poručuje direktor Gradskog zelenila Miloš Egić.
 
Park će posle rekonstrukcije imati ukupno 180 klupa (postojećih 165 biće sređeno, a 15 novih postavljeno). 
 
U Zelenilu najavljuju i postavljanje 56 kanti za otpatke, a svih 35 postojećih kandelabera biće renovirano.
 
"Svi radovi izvode se prema propozicijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, a biće završeni na jesen 2022. godine", navode u preduzeću i dodaju da će građani moći slobodno da se kreću kroz park tokom radova, a osobama sa invaliditetom, deci i starijima biće obezbeđen pristup.
 
Dunavski park je prošle godine bio jedan od parkova koji je dobio novi zalivni sistem (sistem "kap po kap").
  • nego

    03.02.2022 09:11
    taman ce odrekonstruisati i eto sledece Ledene sume pa Jovo nanovo
  • Zebra

    03.02.2022 08:56
    Parkovi treba da budu uredni, čisti, treba da se održavaju a ne da se betoniraju (obimno). Limanski park će biti livada narednih 15 godina.
  • me

    03.02.2022 08:46
    Taman će da traje do jeseni a onda Ledena šuma Jovo nanovo pa tako u krug. Građani ne mogu slobodno da prošetaju parkom još od 11/2021, jer je tada krenulo postavljanje "cirkus klizališta" koje još nije sklonjeno a već kreće rekonstrukcija, pa kome je do prirode i opuštanja nek beži dalje od parka-centra jer tu može naći samo galamu, kič i primitivizam. Ukupno smo platili za šumu i rekonstrukciju preko 150 mil. din. da "oni" zarade a mi da se nerviramo... Kome nije jasno o čemu se radi nek ponovo glasa za ove zlotvore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.