Spens: Imamo najsavremeniji sistem za očitavanje hlora u vodi, nije bilo havarije

Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" (Spens) saopštilo je da na bazenu imaju najsavremeniji sistem za očitavanje hlora u vodi, te da nije bilo havarije.
Spens: Imamo najsavremeniji sistem za očitavanje hlora u vodi, nije bilo havarije
Foto: 021.rs
Oni su reagovali na tvrdnje Aleksandra Ćirića, koji je dobio otkaz na Spensu gde je radio kao spasilac. On je podneo prijavu sanitarnoj inspekciji, navodeći da je voda imala povišenu koncentraciju hlora u momentu puštanja zatvorenog bazena u rad.

Kako su objasnili, JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" ima potpisan Ugovor sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, koji prema Zakonu jednom nedeljno vrši redovnu kontrolu ispravnosti kvaliteta vode na zatvorenom i otvorenim bazenima Spensa i Sportskog centra Sajmište.

"Zaposleni u tehničkoj službi, uz nadzor stručnjaka iz firme koja je ugradila najsavremeniji sistem za pripremu, kontrolu i zagrevanje bazenske vode, dnevno kontrolišu sve zakonom propisane parametre", navode na Spensu.
 
Bazen ima, kako dodaju, najsavremeniji sistem za očitavanje količine hlora u vodi, gde se u svakom trenutku može videti količina hlora i temperatura vode u bazenu.
 
Danas oni pokazuju da je količina hlora u oba bazena 0,57m/l što je u graničnim vrednostima, kažu u ovom preduzeću, dodajući da ne postoji nikakav problem oko funkcionisanja bazena na Spensu.
 
Negiraju i havariju.
 
"Od kada je počeo sa radom, 14. januara 2022. godine nije se desila havarija, koja bi izazvala povećanu koncentraciju hlora u vodi. Zatvoreni bazen redovno radi. To su potvrdili i svi novosadski plivački klubovi", dodaju u saopštenju.
 
Oni poručuju da se plasiranjem neistina unosi nemir kod posetilaca i korisnika bazena, a preduzeću nanosi ogromna šteta, te da svi koji to rade moraju biti svesni odgovornosti za iste.
Podsetimo, Aleksandar Ćirić u svojoj prijavi, u koju je 021.rs imao uvid, zahteva od sanitarne inspekcije da obavi kontrolu na zatvorenim bazenima Spensa.
 
Kako stoji u prijavi, "prema njemu dostupnim informacijama od zaposlenih u ovom objektu, a koje su obelodanjene i u sredstvima javnog informisanja, 16. januara na bazenima Sportskog poslovnog centra 'Vojvodina' nalazila se nekoliko puta veća koncentracija hlora u vodi od dozvoljene". 
 
On navodi da se puštanjem bazena u radu, u tom trenutku, ugrozilo zdravlje njegovih korisnika.
  • Lala

    09.02.2022 14:02
    Oni koji bi najsrećniji na svetu bili da u bazenu pukne neka pločica treba da razmisle o svom mentalnom zdravlju.
  • Mutavac

    09.02.2022 06:58
    Pitajte
    Savu Vujanica!
  • Da pitam

    09.02.2022 06:36
    Imate najsavremenije uredjaje?
    Onda nije problem ocitati koncentraciju hlora upitnog dana.
    Nije problem ako ste glupi pa neznate iscitati iz sistema. Ima nas kojo cemo vam pomoci.
    Problem je ako vi taj ili takav uredjaj u stvari nemate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti