Skup za Blekija na Trgu slobode: Protestni hor i drugi Novosađani večeras se opraštaju od muzičara

Novosađani su za danas na Trgu slobode u 19 časova najavili okupljanje povodom tragične smrti uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61).

Skupu će između ostalog biti Protestni hor i njegove članice, koje su za 021.rs rekle da će na skupu preneti poruku za Blekija, a protiv nasilja. One su pozvale Novosađane koji mogu i žele da im se pridruže. 

Kako saznajemo, pored hora očekuje se da na Trgu bude i drugih Novosađana koji na svoj način žele da se oproste od Blekija, kao i da izraze protest zbog nasilja. 

Takođe, na Fejsbuku se pojavio i event "Pesma za Blekija". Najavljen je i dolazak pojedinica koji će svirati na Trgu. 

Na samom početku okupljanja članice hora će doneti cveće, a sam nastup biće govorno-dramski, bez pevanja.
 
"Protestni hor je nastao pre dve godine sa ciljem da uličnim akcijama i specifičnim govorno-muzičkim nastupima u javnom prostoru građanima/kama skrene pažnju na nasilje, pre svega rodno zasnovano, ali i svaki drugi oblik nasilja. Suština horskog rada je da teme koje se tiču nasilja nad ženama, decom i svima drugima, uvede u javnost, na ulici, među stanovništvom u svakodnevnim situacijama. Vest o tome da je naš sugrađanin Bleki pretučen na smrt, povod je da reagujemo odmah, iako su nas epidemiološke mere i zdravstvena situacija sklonile sa ulica prethodnih meseci", kaže za 021.rs članica hora Milica Kravić Aksamit
 
Kristijan Kostić, koji je godinama živeo kao beskućnik, Novosađanima je poznat kao ulični svirač Bleki koji je uglavnom svirao u centru grada, ubijen je u sredu nakon što ga je rano ujutru na ulici u Kosovskoj 7a, kako se sumnja, na smrt pretukao dvadesetjednogodišnji Ž. R. iz Žablja.
  • Dusan Dzigurski

    13.02.2022 22:16
    Meni je ova prica toliko morbidna da ne znam sta da kazem. Klinac izubijao coveka od 61 godine i mrtav ladan prica kako je to uradio. Pa taj mali olos nema ni trunke emocije, kakvo je to stvorenje?
  • Dragana

    13.02.2022 21:56
    Nema vise policije, moze da radi ko sta hoce, bezakonje, a " nezavisno" tuzilastvo i "nezavisno" sudstvo ce do kraja upropastiti ovu zemlju.
  • komšija

    11.02.2022 10:38
    kaznena politika
    Nasilje u je postalo svakodnevnica, nema kaznene politike. Ulicama baulja horda nabildovane mladeži. Misle da im treba ,, bembara i kinta,, a fali im mozak.
    Bolesna deca bolesnih roditelja.
    Pitenje je dana kada ćete i ,,Vi,, biti na mestu pokojnog.
    Nek mu je laka crna zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti