Više od 50 miliona dinara za podzemne kontejnere u Novom Sadu

JKP "Čistoća" će u ovoj godini izdvojiti 50 miliona dinara bez PDV-a za kupovinu 73 podzemna kontejnera.
Više od 50 miliona dinara za podzemne kontejnere u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kontejneri će biti sukcesivno ugrađeni na raznim lokacijama u gradu tokom 2022. godine, sve u sklopu višegodišnjeg projekta njihovog postavljanja na novosadskim ulicama kako bi zamenili nadzemne kontejnere. 
Iz tenderske dokumentacije se vidi da se radi o već standardnim podzemnim kontejnerima koji idu dva i po metra u dubinu i imaju kapacitet od tri kubika. 
Kupovina 73 podzemna kontejnera je nešto veća u odnosu na nabavku iz prošle godine, kada su kupljena 43 po ceni od gotovo 25 miliona dinara od beogradske kompanije "Eco signal". 
 
Kako je poskupelo sve, tako su, izgleda, poskupeli i kontejneri. Proteklih godina cena jednog se kretala oko 580.000 dinara, dok je sada vrednost za 100.000 dinara veća. 
 
Godine 2020. od "Eco sistem"-a nabavljeno je 70 kontejnera za gotovo 40 miliona dinara, a godinu ranije, u dva navrata, 70 kontejnera je kupljeno po gotovo istoj ceni. Više kontejnera je kupljeno 2018. i tada je za 82 komada dve vrste kontejnera izdvojeno gotovo 50 miliona, dok je 2017, za 100 komada kupljenih od kompanija "Urban solutions" i "Energy pro", plaćeno 62,5 miliona dinara.
  • Fuerteventura

    07.10.2022 13:56
    Setam ja zimus po Fuerteventuri (malo ostrvo koje pripada Kanarskim ostrvima, radim na brodu pa sam imao slobodno popodne i vece) i vidim ja kako ide "smecar" i prazni ovaj obican plasticni kontejner.
    Okej, sve normalno, isprazni i ode.
    Kad, nije proslo 30 sekundi, dolazi drugi, drugaciji kamion. Ja zastanem da vidim o cemu se radi.
    Taj kamioncic je uzeo ovaj prazan kontejner, okrenuo ga naopacke, ubacio unutra i u roku od 15 sekundi TAKO OPRAO DA SI IZ NJEGA MOGAO DA JEDES kako se caklio od cistoce. Bukvalno se sijao kao nov. A sve automatski.
    Ja ostao sokiran!
    Jel to kod nas NE MOZE ILI SE NECE???
  • Trtoš

    15.02.2022 20:50
    Bez kontejnera za razvrstavanje otpada svako, pa i ovo sa podzemnim kontejnerima, je besmisleno. To je samo bacanje para u nečiji džep.
  • Franja

    15.02.2022 17:21
    Mi kao Svedska
    Pre 50 godina boravio par dana u Svedskoj. Tamo su bili postvljeni podzemni kontejneri za otpad, samo su bili puno manji i koristil za "djubre" od kojih se kompostira. Zato podzemni da zimi mogu koristiti do minus 25 ili vise celziusa. A za ostalo sta treba da se baci u 5 kontejnera koji su razlicito ofarbani da bi odmah razvrstili za reciklazu, na svakom pise sta treba da ostavite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti