Futožanin Aleksandar Zečević u Ukrajini: Ostao sam jedini stranac u klubu, otac hteo da dođe po mene

U Ukrajini se trenutno nalazi košarkaš iz Futoga Aleksandar Zečević.

Košarkaška karijera je ovog Futožanina vodila od Amerike, preko Slovačke do Harkova. 

"Mi smo imali četiri stranca, Amerikanca u klubu i svi oni su otputovali sinoć iz Kijeva za Ameriku. Ja sam trenutno jedini stranac u klubu. Stalno sam u kontaktu sa našom ambasadom, kao i moj klub. Pratimo situaciju, ako se ona pogorša, klub je napravio plan evakuacije, da me evakuišu na bezbedno mesto", kaže Aleksandar Zečević za RTS.
Njegova porodica bi želela da se on, ipak, vrati kući.
 
"Moja porodica želi da sednem u prvi avion, čak je i otac hteo da dođe ovde i da me pokupi, da bukvalno dođe u grad i da me odveze kući, ali zajedno sa ambasadom i sa mojim agentom i mojim klubom pokušavamo da smirimo situaciju kod kuće i u familiji, da će sve biti ok", priča Zečević.
 
U Ukrajini je trenutno oko 300 srpskih državljana. Njih oko stotinu u Kijevu, kažu u ambasadi.
 
Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je našim državljanima koji trenutno borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja te države. Istovremeno onima koji planiraju da putuju u Ukrajinu savet je da razmisle o odlaganju putovanja.
  • nan

    17.02.2022 06:44
    Pa? Sam je tako odlucio, odrasla je osoba, pa kako mu bude...
  • Deks

    15.02.2022 16:52
    Dobro je da danas imamo malo umirujuće vesti, Rusi navodno planiraju povlačenje sa granica Ukrajine mada se to još ne vidi na terenu. Nadam se da će se ova napeta situacija smiriti i da Ukrajina ali i cela Evropa mogu odahnuti i krenuti putem mira i prosperiteta. A za regione Ukrajine poput Krima i Donbasa najbolje rešenje bi bila mirna reintegracija poput mirne reintegracije Vukovara u Hrvatsku krajem 90-ih.
  • Trt

    15.02.2022 14:37
    @Rade

    Bar jednog od vas Rusi da hrane a ne da ih ovde slavite dok nama sedite na grbači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti