Pešački semafor na Bulevaru Evrope od danas u redovnom režimu rada

Pešački semafor na Bulevaru Evrope, u zoni raskrsnice sa ulicama Geri Karolja i Đorđa Magaraševića, biće pušten u režim redovnog rada u petak, 18. februara.
Ovaj semafor je prvo radio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se učesnici saobraćaja navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.
"U cilju unapređenja bezbednosti pešaka prilikom prelaska jedne od primarnih gradskih saobraćajnica, a da bi se pritom što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja, ovaj semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno pritiskom na taster za najavu zelenog svetla za pešake. Na semaforskom stubu postavljeni su vremenski displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica", navode iz Gradske uprave za saobraćaj.
Osim uvođenja svetlosne signalizacije, na ovom pešačkom prelazu izgrađeni su pešački i biciklistički prilazi kolovozu, kao i prelaz preko razdelnog ostrva. Pešačke površine su nivelaciono i postavljanjem taktilnih ploča prilagođene potrebama slabovidih i osoba sa invaliditetom. Za ovu investiciju izdvojeno je 7.092.000 dinara.
 
Gradska uprava apeluje na vozače da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju, uz napomenu da će uskoro biti pušten u rad i semafor na novoformiranom pešačkom prelazu u blizini ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina.
  • Jaca

    18.02.2022 18:16
    Zašto?
    Semafori postavljeni na Novosadskom putu, kao fikusi.Šta se čeka, svečana vrpca?
  • Jogi Letač

    18.02.2022 15:48
    Išao sam tuda jutros, naravno čekao sam na crveno i na ovom semaforu, pa odmah i na sledećem. Iako se radi o pešačkom semaforu, nisu uspeli da sinhronizuju ni ova dva semafora. Izgleda da se optimizacije ne uče na privatnim fakultetima, ima tu i neke matematike, teško brate...
  • Djoka

    18.02.2022 09:07
    4 semafora na 1 km puta, bruka i sramota....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti