FOTO: Otvoren "Nordic resort" - skandinavski koncept smeštaja jedinstven u Srbiji

U Sremskoj Kamenici danas je otvoren "Nordic resort", luksuzan koncept smeštaja za starije izgrađen po skandinavskom modelu.
FOTO:  Otvoren "Nordic resort" - skandinavski koncept smeštaja jedinstven u Srbiji
Foto: 021.rs

Kompleks koji sadrži dom za stare, ali i hotel, restoran, te spa centar sa bazenima uskoro će početi da radi punim kapacitetom, mada je zainteresovanost i pre njegovog otvaranja izuzetno velika pa su smeštajne jedinice popunjene sa skoro 45 odsto.

Objekat je izgrađen na Popovici, na obroncima Fruške gore, sa prelepim pogledom na Novi Sad i okolinu.

Luksuzni smeštaj za starije ima 24 jednokrevetne, 15 dvokrevetnih i pet trokreventih soba sa skandinavskim osećajem udobnosti i brige uz socijalni program na visokom nivou.

Tu je i hotel sa 11 jednokrevetnih, pet dvokrevetnih i 11 trokrevetnih soba, tri apartmana, konferencijska sala sa 100 mesta, kao i veliki restoran.

Velnes centar ima 1.200 kvadrata sa zatvorenim i otvorenim bazenima, turskim kupatilom, slanom sobom, sobom za masažu, đakuzijem i drugim sadržajima.

Direktor i suvlasnik Milorad Delibašić kaže za 021 da je sadržaj ovog centra jedinstvenog u Srbiji namenjen osobama starije dobi.
 
- Njima se nudi mogućnost da kvalitetno provedu svoje pozno doba. Ovde će dobiti ugodan boravak, kvalitetno lečenje, odličnu poslugu i sve one uslove života koje eventualno ne mogu dobiti u svom domu. Sve je namenjeno rezidentu, od dolaska u dom kada ga očekuje zdravstveni pregled kako bi mu odmah odredili vrstu hrane koju će dobijati, medikemente, rehabilitaciju i brigu 24 sata dnevno. Sagradili smo sve što je neophodno da Nordik centar funkcioniše tako da osobe koje su njegovi stanari ne razmišljaju o hrani, lekovima, medicinskim pregledima ili rehabilitaciji, pa čak ni o frizeru, pedikiru ili manikiru - navodi Delibašić.
 
 
Kako naglašava, sve sadržaje u "Nordic resortu" rezidenti će moći da koriste, ali će on biti otvoren i za sve ostale koji žele da budu gosti hotela, restorana ili spa centra. 
 
- Mi već sada imamo popunjenost od 45 odsto ukupnog kapaciteta, kao i ponude za održavanje svečanosti i drugih programa u restoranu, odnosno ponude kongresnog turizma za organizaciju kongresa i savetovanja. Naš plan je da sve objedinimo kako bi ljudi koji su u trećoj dobi bili aktivni i imali mogućnost da se uključe u događaje koji se ovde odvijaju. Vodimo se zapravo skandinavskim modelom gde je i najviše ovakvih vrsta objekata, koji spajaju ljude svih dobi. Deca prihvataju starije, a oni se bolje osećaju kada su sa decom i mislimo da ćemo u tome uspeti i ovde - priča Delibašić. 
 
Prema njegovim rečima, "Nordic resort" je švedsko-srpska investicija i to je njihov prvi ovakav objekat u Srbiji. Istovremeno rade na novom projektu bolnice u distriktu Brčko, paralelno tražeći novu lokaciju za još jedan ovakav centar. 
 
Više informacija o uslovima korišćenja smeštaja može se dobiti upitom na mejl info@nordicprivilege.rs, kao i na sajtu www.nordic.rs.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti