VIDEO, FOTO: Prekinuta haotična sednica o novosadskom GUP-u, zapaljeno pirotehničko sredstvo

Komisija za planove razmatrala je primedbe građana i javnosti na nacrt Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad sve do naglog prekida. Bačena je pirotehnika, a komisija je napustila salu.

Nekolicina aktivista izašla je i podigla transparent "GUP je GLUP", a ne dozvoljavaju nastavak sednice. Sednica će se nastaviti "kad se steknu uslovi", poručeno je u amfiteatru Spensa.

Prema nezvaničnim saznanjima, komisija će sa radom nastaviti u utorak u 9 časova.

Aktivisti traže povlačenje kompletnog nacrta plana. 

Sednica se održava nakon inicijalnog odlaganja usled ogromnog broja primljenih primedbi na nacrt GUP-a.

 

Komisija je sagledala primedbe i zaključila da ima 168 jedinstvenih, različitih žalbi podnetih na GUP i one se danas razmatraju. U toku diskusije došlo je do naglog prekidanja sednice.

 

Sednica je danas veoma posećena, javio je reporter 021.rs na licu mesta. Počela je u devet sati.
 
 
Već na samom početku došlo je do nadvikivanja i prepirki između članova komisije i građana, koji su zahtevali od prisutnih stručnjaka da se predstave.
 
 
 
Kako je 021.rs pisao, grupa građanskih organizacija, okupljenih oko borbe za bolji Generalni urbanistički plan, upozorava da se uoči ove sednice Komisije za planove "radi na sistemskom ućutkivanju građana", te da članovi komisije rade za privatne interese investitora poput "Galensa".
 

Kako je došlo do novina u pravilima rada komisije, a na potencijalnu štetu građana, saznajte OVDE.

  • pajo patak

    08.03.2022 13:33
    @Лиманац
    at last, but not at least: šta si imao u domovinskoj školi iz zemljopisa; zar Dubrovnik nije u hrvatskoj ?
  • Nemanja

    08.03.2022 13:16
    @Лиманац

    Normalno da je odomaćeno, nisam neuki klošar kao ti u čijem brlogu se muče i sa ćirilicom.
  • pajo patak

    08.03.2022 12:48
    @Лиманац
    a sa kog Марса ili Јупитера si ti pao u ove krajeve ? I najvažnije: u ovim krajevima se lepo srpski kaže: ajd ne seri, a ti mlati praznu slamu tamo odakle si pao u ove krajeve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.