FOTO: Gradiće se parking za kampere na Limanu, spremljeno 25 miliona dinara

Grad Novi Sad sprovodi tender za izbor izvođača radova na gradnji parkirališta za kampere na Limanu, neposredno uz Štrand i Kinesku četvrt, saznaje 021.rs.
FOTO: Gradiće se parking za kampere na Limanu, spremljeno 25 miliona dinara
Foto: 021.rs

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da za ove radove izdvoji 25 miliona dinara.

Kako se 021.rs uverio uvidom u konkursnu dokumentaciju, planirano je da se, kao i u drugim zemljama, sagradi tzv "kamping odmorište" koje će biti neposredno uz Kulturni distrikt koji se gradi na mestu Kineske četvrti, kao i uz gradsku plažu.

Prostor gde će biti parking za kampere je trenutno neuređena zelena površina uz sam nasip, odnosno šetalište na Sunčanom keju.
 
Ukupno se planira 27 mesta za parkiranje kampera, a tačan broj biće određen prilikom izvođenja radova, kako bi se očuvalo postojeće drveće. U okviru uređenja parkinga obaviće se i sadnja drveća, šiblja i travnatog pokrivača.
 
 
Oko tog prostora biće ograda visoka oko 180cm. Unutar parkinga biće i neophodna oprema za boravak kampera, kao što su sanitarni kontejner, struja, wi-fi i drugo. 
 
Rok za dostavljanje ponuda na tenderu UGZI-a je 17. mart.
  • e

    10.03.2022 18:20
    kamperas
    vidim da ljudi ne znaju razliku izmedju kamp prikolice i kampera . Kamp prikolice su zakacene za kola koja ih vuku, a kamper ima motor i funkcionise kao kamion ( uglavnom dizelas ). Auto sa kamp prikolicom moze da udje u grad ali se na duzi period ne sme parkirati na parkinzima. Inace kamp na ribarskom ostrvu davno ne funkcionise kao kamp za kamperase nego kao "klub" i placa se clanarina , a prikolice koje su tamo ostaju godinama i sluze kao "vikendice" nasim gradjanima, znaci zatvorenog je tipa ( sto isto nije lose i potrebno je , no bilo bi bolje da je uredjenije i urbano savremenije). Parking za kampere treba napraviti VAN GRADA kao i kamp za kamp prikolice
  • Trt

    10.03.2022 14:57
    @M

    Dobrodošli ste da smetlišta u svom komšiluku pretvarate u parkinge za kampere ili kakvu kod budalaštinu hoćete.
  • Kiki

    10.03.2022 13:23
    Treba nam
    Većina ovih komentara su budalasti. Vidi se fundamentalno nepoznavanje sveta oko sebe, teški provincijalizam, i tutumraštvo.

    Čitava Srbija ne prepoznaje kamperski način putovanja, a on je veoma razvijen u Evropi.
    Kod nas nema kampera, jer ne postoji infrastruktura. Ako se napravi, razvijaće se i taj vid turističke posete. Prosto je.
    Svaki veći sajam ima i parking za kampere. Svaki grad ima odmorište. Možda pre tog beslovesnog botovanja da nešto pročitate i naučite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti