VIDEO: Aktivisti pušteni da se brane sa slobode, uz zabranu prilaska direktoru "Urbanizma"

Trojica uhapšenih mladića koji su učestvovali u prekidanju sednice Komisije za planove pušteni su u utorak uveče da se brane sa slobode.
VIDEO: Aktivisti pušteni da se brane sa slobode, uz zabranu prilaska direktoru "Urbanizma"
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je, nakon saslušanja, bilo predložilo pritvor, ali sudija za prethodni postupak ga nije odredio.
 
Trojici aktivista, Srđanu Đuriću, Brajanu Brkoviću i Mladenu Cvijetiću, određena je zabrana prilaska direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću, a zabranjeno im je i da prisustvuju sednici Komisije za planove o GUP-u. 

Aktivisti su, nakon puštanja, ocenili da je reč o političkom progonu, kako bi se građani sprečili u nameri da obore Generalni urbanistički plan Novog Sada, kao i da se onemogući delovanje Omladinske studentske akcije, čiji su članovi, koja aktivno učestvuje i u drugim akcijama.

Naveli su da ih to ipak neće sprečiti da nastave da se bore, što su aktivisti koji su ih dočekali ispred zgrade suda pozdravili aplauzom.
 
Sva trojica su izjavili i da navodi tužilaštva i krivična prijava nemaju osnova i ocenili da je reč o nameri da se zaplaše.
 
 
Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je ranije da su trojica mladića uhapšena u utorak po nalogu tužilaštva i da se terete za nasilničko ponašanje.
 
Dok se čekala odluka sudije za prethodni postupak, grupa aktivista je ispred suda protestovala povodom hapšenja trojice mladića.
 
Omladinsko-studentska akcija i Ekološki front najavili su za sredu 9.mart u 17:30 časova protest ispred prostorija Gradskog odbora SNS.
 
 
 
 
  • #

    09.03.2022 10:21
    svima koji spočitavaju nepristojno vladanje aktivista predlažem da preuzmu inicijativu i fino kažu korumpiranim urbanistima iza kojih stoji organizovana huliganska banda : no no, to nije lepo da lažete ,kradete i varate ljude i krečite Liman nocu, pravite bakljade u toku pandemije , naaaročito je ružno to što se podsmevate svim gradjanima i sl.
  • Лиманац

    09.03.2022 09:44
    Као што рекох...
    Неће се више толерисати насилничко понашање Брајана Брковића и његове екстремне левичарске камариле. Улазак на седницу им је, имајући у виду ову одлуку, онемогућен.
  • Dragan

    09.03.2022 08:26
    Blizanci
    Prisustvovao sam viša puta tim javnim sednicama planova i zaključio sam sledeće...
    Aktivisti su ogledalo sns-ovaca, t.j. na isti način nastupaju. Manipulišu građanima šireći dezinformacije i užasno nekulturno i agresivno se ponašaju. Strašna je pomisao da nam je to sadašnja-buduća opoicija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti