FOTO: Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama

Kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" na Adicama položen je danas.
FOTO: Postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Adicama
Foto: 021.rs

Vrtić će se nalaziti u Ulici Desanske Maksimović bb, prostiraće se na 2.200 metara kvadratnih i moći će da ga pohađa 250 dece. 

Kamen temeljac položio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je naveo da bi objekat trebalo da bude gotov za 20 meseci.
 
"Očekujemo da objekat u Adicama, u čiju izgradnju se ulaže oko 414 miliona dinara, bude gotov za 20 meseci. To će biti drugi vrtić u ovom naselju i to u delu gde je intenzivna stambena izgradnja. Uskoro će na Adicma biti otvoren i objekat Doma zdravlja 'Novi Sad', a pred nama je realizacija projekta izgradnje atmosferske i fekalne kanalizacije u Čerevićkoj ulici, u Novoj 2, u Ulici Marije Bursać. Vodimo računa o svim delovima grada i ulažemo u sve segmente, a samo je Uprava za građevinsko zemljište i investicije ove godine uložila u Adice 800 miliona dinara", naglasio je Vučević.
Istakao je da se u Novom Sadu trenutno grade četiri predškolske ustanove.
 
"Paralelno se brojni objekti proširuju i rekonstruišu. Ne znam da li ćemo u narednim godinama uspeti da ponovimo tako snažan investicioni ciklus od milijardu i po dinara koliko je uloženo u izgradnju vrtića. Reč je o objektima u Veterniku, na Sajlovu, završen je vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, proširuju se kapaciteti u Kovilju, Kaću, a gradiće se i novi objekat u Ulici Miše Dimitrijevića", naveo je Vučević.
 
 
Tokom obilaska gradilišta objekta u naselju Adice, gradonačelnik je podsetio na to da je ove godine upisano više od 17 000 dece u PU "Radosno detinjstvo". Takođe, rekao je da država sada razmišlja o uvođenju besplatnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja na nivou Srbije, a Grad je to omogućio pre tri godine.
  • Stanovnik adica

    17.03.2022 08:39
    Ljudima..
    na Adicama bi trebala kanalizacija u 21 veku! Na primer ulice od Veterničke ulice Kragujevačka,Luke Dotlića,Niška. nova32, nova21 itd Odnosno svih ostalih ulica u okruženju i na Adicama
    Privatni investitor zgrade je ladno pre par meseci za zgradu u Kragujevačkoj sam postavio (dovukao) cevi do zgrade i priključio zgradu na kanalizaciju!
  • Sladjana

    15.03.2022 20:10
    Od kako je grad obezbedio besplatan vrtić roditelji su sve bahatiji,ne znaju reći ni DOBAR DAN ni HVALA!
  • DIVLJAK

    15.03.2022 19:24
    U ADICAMA NEMA KUGE
    Vidim da nema nikoga iz Adica kao da je kuga u Adicama a nije.
    Pa to bi trebalo svetkovina da bude, prisutan makar predsednik Saveta mesne zajednice ...
    Pa valjda to finansiraju i građani Adica ili samo ovih par zvaničnika iz svojih džepova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti