SSP: Usvajanjem GUP-a Novi Sad će biti predat investitorima, pre svih "Galensu"

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde ocenio je da će gradska vlast usvojiti Generalni urbanistički plan (GUP) uprkos hiljadama primedbi građana.
SSP: Usvajanjem GUP-a Novi Sad će biti predat investitorima, pre svih "Galensu"
Foto: 021.rs
Kako je navela SSP, na taj način će Novi Sad biti predat u ruke investitorima, a pre svih "Galensu".
"Ceo proces bio je pravno upitan, a izjave koje su dolazile od gradonačelnika Miloša Vučevića potvrdile su ono na šta smo više puta ukazivali: Novi Sad je postao 'peračnica novca' i jeftino građevinsko zemljište za mafijaško potkusurivanje", naveo je SSP u saopštenju.
Podsetili su da je na adresu nadležnih stiglo više od 15.000 primedbi građana i građanskih inicijativa i dodali da to nisu bili dovoljni razlozi da se GUP preispita.
 
"Ta farsa od sednice, održana pre desetak dana, prekinuta je nakon akcije aktivista, ali silovanje GUP-a nastavljeno je i na jučerašnjoj sednici. Zbog negodovanja građana sednica je prekidana čak šest puta, a došlo je i do fizičkog sukoba aktivista sa pripadnicima obezbeđenja u Skupštini grada", kaže SSP u saopštenju.
 
Ova stranka je jučerašnju sednicu nazvala "cirkus u nastavcima" čiji je rezultat odbacivanje gotovo svih primedbi građana.
 
Jučerašnja sednica trajala je 12 sati. Komisija je tako za jedan dan stigla da odbije skoro sve primedbe građana na GUP. O svemu opširnije OVDE.
  • Pax

    21.07.2022 13:54
    Galens kralj
    Brate aj sve galensu lagano dati, nek resi deciju bolnicu, mozda mu bude oprosteno
  • Lala ekolog

    19.07.2022 14:23
    pitanje za SSP
    SSP nikad nije bio na vlasti, a ako misliš na "žute" , oni su bili male mace za ove tvoje kradikalske lopurde , otimače, secikese ,lažne diplomce , a na čelu sa glavnim kapoom, tvojim šefom...Ovi tvoji su gori od korone, kuge, gubara, skakavaca, Terminatora , asteroida , x zraka , kad se saberu svi zajedno... Vreme je da odu, dok još mogu, makar i u Bugojno.
  • Joca

    16.03.2022 14:54
    Očekivali ste nešto drugo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti