VIDEO: Proruski skup navijača, policija intervenisala ispred prostorija LSV-a

Policija je oko 20 časova intervenisala na Trgu mladenaca kada je grupa navijača na proruskom skupu pokušala da priđe zgradi Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojoj visi zastava Ukrajine.
VIDEO: Proruski skup navijača, policija intervenisala ispred prostorija LSV-a
Foto: 021.rs
Prema informacijama 021.rs, policija u opremi za razbijanje demonstracija postavila je kordon i odgurala grupu od nekoliko desetina mladića koji su uzvikivali pogrdne parole na račun LSV-a i lidera te stranke Nenada Čanka.

Kako saznajemo, ovo je bio neprijavljen skup koji je navodno počeo posle utakmice Vojvodina - Čukarički, kada se grupa Vošinih navijača odvojila i, ulicom Žarka Zrenjanina, došla do Trga slobode i potom do Trga mladenaca.

Nosili su zastave Srbije i Rusije, crno-žuto-belu zastavu carske Rusije i transparent "Braća zauvek".

Uzvikivali su parole podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, Rusiji, klicali Krimu i Kosovu i uzvikivali šovinističke i nacionalističke parole. 
 
Navijači su na Trgu slobode bili nekoliko minuta tokom kojih su upalili i nekoliko baklji.
 
 
Sve vreme šetnje pratila ih je policija, koja je i intervenisala na Trgu mladenaca, jer su pokušali da priđu prostorijama Lige, na kojima visi ukrajinska zastava.
 
Mada je bilo manjeg guranja sa kordonom, policija nije upotrebila prinudu ili nekog privela, nego je samo odgurala grupu koja se potom i razišla.
  • MonteDushano

    24.03.2022 09:23
    Ovo su izjelice.
  • MILE

    23.03.2022 07:28
    DELIJE
    Što ne guknu nešto protiv Vučića.
  • profa l sektor

    23.03.2022 01:40
    Incident
    Ovaj incident predstavlja sukob podivljalih frakcija DB-a. Sa jedne strane stari pukovnik DB-a Nenad Čanak, protiv izmanipulisanih klinaca, sa druge. Udba nam je sudba. Bežite deco odavde...
    @lolo
    Čanak nije Novosadjanin, nego Pančevac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti