Performans "Cirkus zvani most bez dozvole" danas u Sremskoj Kamenici

Novosadske ekološke organizacije pozvale su građane da u subotu, 26. marta dođu u Sremsku Kamenicu na performans "Cirkus zvani most bez dozvole".
Performans "Cirkus zvani most bez dozvole" danas u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs

Akcija će biti organizovana nedaleko od obale Dunava, na mestu gde se priprema gradilište novog mosta u nastavku Bulevara Evrope, koju gradska vlast zove obilaznica.

"Prošetaćemo do lokacije gde je betonirana obala i gde je planiran most obilaznica, koji ništa ne zaobilazi. Na kreativan način ćemo predstaviti zašto most, koji gradonačelnik predstavlja kao obilaznicu, iako on ništa ne zaobilazi, već preseca Novi Sad sa obe strane Dunava, nije rešenje za saobraćajne gužve koje su posledica katastrofalne urbanizacije poslednjih 10 godina. Dođite da zajedno vidimo koji su nam dalji koraci, šta nam je činiti i kako mi građani možemo da se organizujemo", navodi se u pozivu.
Građane su na performans koji će početi u 16 časova u Sremsku Kamenicu, kod Stare okretnice, pozvali Organizacija za očuvanje prirode i životinja - OSNA, Eko straža Novi Sad i udruženje građana "Šodroš - Dunavac".
 
 
Podsetimo da na obali Dunava u Sremskoj Kamenici već duže vreme traje priprema gradilišta budućeg mosta i izvodi ih kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation" (CRBC) koja je pre desetak dana okačila obaveštenje o tome na kineskom i engleskom jeziku.
 
U međuvremenu se saznalo da ne postoje dozvole za ove radove, osim za jedan deo parcele na osnovu zahteva Koridora Srbije koji je podnet 17. marta, a odobren 18. marta.
 
Takođe, prethodnog vikenda u Gradskoj kući je potpisan komercijalni ugovor o "projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava" koji su potpisali predstavnici Koridora Srbije, Ministarstva građevine i CRBC-a. Tada je saopšteno i da će gradnja koštati 175,5 miliona evra, a medijima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja, dok ni ugovor nije prikazan javnosti, pa tako mnogi detalji oko gradnje i planova ostaju tajni.
 
Kažimo i da se gradnji mosta, posebno dela pristupnih saobraćajnica sa vijaduktom sa novosadske strane, protivi deo javnosti u Novom Sadu.
  • @Сремац (talog)

    29.03.2022 16:37
    Vi ili niste pročitali ili niste razumeli šta sam napisao. Verovatno je najbolje da hladne glave još jednom pročitate.
    Dakle piše debelim/masnim/boldovanim/velikim/caps lock/upper case slovima u naslovu:
    "POTREBAN je još jedan most."
    Dakle nije sporno da je potreban most.
    Parcelu nisam ni spominjao a verujem da iz mog posta može da se zaključi da ja baš i ne ljubim da se petljam sa takvima.
    Ostalo ne bih komentarisao jer više govori o Vama nego o meni.
    A ako i ne možete da shvatite- birajte nekog ko nije sličan Vama i ko može da razume. Vreme je za promene - Birajmo najbolje da nas vode!
    Živeli Vi meni 100 god. takvi kakvi ste!
  • Mastodont

    29.03.2022 09:15
    @Сремац

    Uf, baš vas čekamo s ove strane raširenih tuku. Samo kako ćete doći da pokušate, gužva je na mostu...
  • Сремац

    28.03.2022 20:40
    БУДАЛАШТИНЕ
    Пошто сам прозван као "Сремац и сл. талог" имам потребу да одговорим стручњаку и бунџији који све анализе и студије о моћној реци Дунав познаје.Видим да је "+50" на сремској страни,али не видим ни мало памети у његовој глави.Можда је "+50" очекивао да ће преко његове парцеле ићи мост,па су га новци заобишли.Очигледно да исти тај бунџија није пролазио европским путевима и видео многе петље у градовима на висини неколико спратова,али није он крив што ништа незна.Криви смо ми што таквим дозвољавамо да нам квари расположење.Моста ће бити,брашо,буди спокојан.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.