Premijerno na 021: Šinobusi objavljuju novi album, poslušajte pesmu "Kad padaš"

Novosadski sastav Šinobusi objaviće u aprilu novi studijski album "Nismo nikud ni krenuli", a na Radiju 021 premijerno je izvedena pesma "Kad padaš".
Premijerno na 021: Šinobusi objavljuju novi album, poslušajte pesmu "Kad padaš"
Foto: 021.rs

Prošlo je pet godina od poslednjeg albuma Šinobusa "Ljubav i dalje diše". Ovog proleća stiže nam sedmi studijski album, koji donosi bluz rok zvuk na koji smo navikli od ovog sastava. 

Pripremanje albuma počelo je, naravno, tokom pandemije. U studio "Do-Re-Mi" Milan, Nenad, Gile, Predrag i Đorđe ušli su u novembru prošle godine. Po rečima frontmena sastava Milana Koraća, album su snimili za šest dana, što im se nikad do sada nije desilo.
 
"Želeli smo da album što više liči na naše žive svirke, jer nam to, barem po rečima slušalaca, nije polazilo za rukom. Ovaj album je bazičniji u smislu zvuka, najbliže rokenrolu i bluzu, bez mnogo filozofiranja", objašnjava Korać za 021.rs.
Tematike pesama na albumu su različite, pa "Dani su isti" govori o periodu zatvorenosti tokom pandemije, dok druge pesme donose i "zvuke putovanja" po Africi i Jadranu. 
 
"Kao i do sada, to su sabrani životni utisci. Zanimljivo je da su Gile (usna harmonika) i Pepa (bas) autori većine tekstova. Čini mi se da će i zvuk biti prijemčiviji za slušaoce, deluje mi da imamo dobar materijal. Trudili smo se da nasnimimo onoliko slojeva zvuka koliko se čuje kada sviramo uživo. Album se zove 'Nismo nikud ni krenuli', to je neka referenca na naziv našeg prvog albuma 'Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama'", kaže Korać. 
 
Album će u narednim danima objaviti Jugoton, odnosno ogranak Croatia records-a u Srbiji.
 
Novosadska premijera albuma održaće se u subotu, 9. aprila, u London pabu, a ulaz će biti besplatan. Tom prilikom posetioci će imati priliku da kupe album "Nismo nikud ni krenuli" po promotivnoj ceni. 

U nastavku poslušajte gostovanje Milana Koraća kod Ivana Varnjua, kao i premijerno izvođenje pesme "Kad padaš":

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti